Curator positief over doorzetten zorg failliete jeugdhulp MeiDy in Damwâld

Het gebouw van MeiDy in Damwâld © RTV NOF, Demi Hoekstra
De failliete zorginstelling MeiDy in Damwâld kan mogelijk een doorstart maken. Dat denkt curator Romana Bremer die bekijkt hoe het verder moet met de organisatie.
Afgelopen dinsdag werd MeiDy failliet verklaard. De organisatie biedt specialistische jeugdhulp en steun voor huishoudens met kinderen tot en met 18 jaar. De zorginstelling kon, nadat de Belastingdienst een groot deel van de coronasteun terugvroeg, het hoofd niet meer boven water houden.
Curator Bremer staat positief in het doorzetten van de zorg. "Ik heb de afgelopen dagen al een aantal telefoontjes gehad van partijen en instellingen die wel graag verder willen met deze zorg", vertelt ze.
De zorg voor de cliënten wordt momenteel gewoon doorgezet "Dat was ook onze eerste zorg, als dat maar doorging. Nu is het de komende weken zoeken naar een permanente oplossing."
Het personeel van MeiDy blijft voorlopig nog voor de organisatie werken. "We hebben het UWV in Nederland, dat momenteel de betaling overneemt", zegt Bremer. "Ze krijgen hun loon gewoon uitbetaald. In die periode proberen wij dus een oplossing te vinden, waarbij we zoveel mogelijk personeel kunnen behouden."
De eigenaar van MeiDy wil geen reactie geven voor de camera. Volgens Bremer is het voor de organisatie een grote klap. "Ze zijn ontzettend teleurgesteld. Het is triest voor hen dat het zover heeft moeten komen."