Terschellingers bij Miljoenenjacht: veerboot (vol met blenders) uur later terug naar Terschelling

Terschellingers bij Miljoenenjacht © Omrop Fryslân, Lennard Geerts
Vijftig Terschellingers die meedoen met de Postcodeloterij kregen een uitnodiging voor deelname aan het televisieprogramma Miljoenenjacht. Voor de meeste Nederlanders is dat 'even naar Amsterdam rijden', maar voor de eilanders was het een dagvullend programma.
In februari kregen eilanders een uitnodiging voor Postcodeloterij Miljoenenjacht. In het programma op SBS6 gaan 500 kandidaten op een tribune de strijd aan met elkaar op jacht naar een prijs die kan oplopen tot 5 miljoen euro.
Waar de Postcodeloterij vaak naar de mensen toe gaat, was het hier dus andersom. En dat was voor 50 deelnemers en 50 introducees van Terschelling een hele onderneming. Ze moesten al met de eerste veerboot van het eiland, om 07:25 uur. Ze konden met de laatste boot pas weer naar huis.
Om het voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken werd er een speciale bus gecharterd door mensen van het eiland.
Zus Kooyman © Omrop Fryslân, Lennard Geerts
"Ik heb een oproep gedaan via sociale media om te ontdekken wie er verder allemaal mee mochten" legt initiatiefnemer Zus Kooyman uit. "Dat was eigenlijk zo gedaan, maar toen bleek al snel dat we een grote bus nodig hadden. Een heuse dubbeldekker!"
Ondanks dat niemand van Terschelling de finale haalde, was het wel een unieke dag. Alle Terschellingers gingen met een nieuwe blender naar huis.
Tientallen nieuwe blenders in het bagageruim van de snelboot © Omrop Fryslân, Lennard Geerts
Om iedereen weer thuis te krijgen moest rederij Doeksen de laatste boot een uur later laten varen. Dat gebeurt eigenlijk nooit, maar voor 100 eilanders maakte de rederij graag een uitzondering.
Bij aankomst van de boot op Terschelling werd dit keer ook omgeroepen: 'Vergeet u niet uw handbagage en uw gloednieuwe blender mee te nemen.'