Daniël van Kaam vindt dat SC Cambuur drie punten moet pakken tegen Excelsior

Daniël van Kaam in actie in de wedstrijd tegen PSV © Orange Pictures
Middenvelder Daniël van Kaam doet het de laatste tijd goed bij SC Cambuur. Ook als team doen de Leeuwarders het steeds beter en dus verwacht Van Kaam drie punten tegen Excelsior.
Het seizoen is in een cruciale fase aanbeland. Voor Cambuur is de situatie precair. De Leeuwarders zijn de hekkensluiter van de eredivisie, maar het spel wordt wel steeds beter.
"De afgelopen wedstrijden, waaronder tegen AZ en PSV, hebben we laten zien dat er een stijgende lijn te zien is in onze manier van voetballen. We konden ons wel meten met deze tegenstanders, ook al was dat tegen PSV niet te zien aan de uitslag. Dan zou het makkelijker moeten zijn tegen de kleinere ploegen", zegt van Kaam.

"Het is nu of nooit"

Zondag speelt Cambuur uit tegen concurrent Excelsior. Volgens Van Kaam wordt het een kwestie van fan 'do or die'. "Ik wil niet zeggen dat we geen kans meer maken als we verliezen, maar we weten dat deze wedstrijd heel belangrijk is. Het is nu of nooit."
Daniel van Kaam wil drie punten pakken tegen Excelsior
Afgelopen vrijdag kreeg Van Kaam te horen dat hij weer eens bij de selectie van Jong Oranje zit. Hij is er blij mee, maar was er niet zo mee bezig. "Ik wist dat ik vandaag die melding kon krijgen, maar ik ben al de hele week gefocust op de wedstrijd tegen Excelsior."

Ploeggenoten sneller dan de mail

De uitnodiging is voor hem dan ook niet heel bijzonder. "De eerste keer was het wel spannend om daarheen te gaan, maar inmiddels niet meer. Ik ben er nu al een paar keer geweest, dus ik ken de groep wel goed. Het voelt voor mij wel normaal, maar ik snap dat dit voor de buitenwacht misschien niet zo is."
De laatste keer dat Van Kaam bij Jong Oranje zat, was in november 2022. De voetballer kreeg het goede nieuws via de mail. Dat is echter niet altijd het geval. "Een paar keer was het zo dat mijn ploeggenoten zeiden dat ik geselecteerd was, voordat ik het zelf had gezien."
De wedstrijd tussen Excelsior en SC Cambuur begint zondag om 14.30 uur. Het is live te volgen bij Omrop Fryslân in het radioprogramma Snein yn Fryslân. Sportverslaggever Geert van Tuinen verzorgt het commentaar vanuit het Van Donge & De Roo Stadion.
Eerder op de middag doet sportverslaggever Roelof de Vries in Buro de Vries en Snein yn Fryslân verslag van het duel tussen FC Groningen en sc Heerenveen. Die wedstrijd begint om 12.15 uur.