liveblog | 19 maart

Nyck de Vries klimt weer naar plek 14 in Formule 1 | Gelijkspel voor Flyers na twee finales

  • Nyck de Vries is als veertiende gefinisht in de GP van Saudi-Arabië, hij startte op plek 18;
  • Cambuur komt steeds dieper in de problemen na een 4-1 verlies van degradatieconcurrent Excelsior;
  • De wedstrijd van Heerenveen tegen Groningen (2-0) heeft een kwartier stil gelegen nadat een speler van Groningen door een supporter werd aangevallen;
  • De ijshockeyers van de UNIS Flyers hebben de tweede finalewedstrijd in de BeNe League verloren van Luik, de stand is nu 1-1 in een best-of-five serie.
Laatst bijgewerkt: 19 maart, 23:29 uur
zondag 19 maart
23:26

Flyers hoopvol na verlies in eigen huis

Trainer Mike Nason is hoopvol voor de komende wedstrijden, ook al heeft zijn team vandaag verloren. "Deze wedstrijd moeten we zo snel mogelijk vergeten", zegt hij. "We moeten vooruitkijken."
Keeper Martjin Oosterwijk van de Flyers kreeg een tijdstraf. Daar snapt hij niet veel van, zegt hij. Het verlies noemt hij zuur. Het plan was duidelijk: winnen.
21:32

UNIS Flyers in eigen huis onderuit tegen Luik

De UNIS Flyers hebben in eigen huis met 3-1 verloren van de ijshockeyers uit Luik. Het enige Friese doelpunt werd in de tweede periode gemaakt door een Fin: Roope Nikkila.
© Orange Pictures
Doordat de Flyers een dag eerder in Luik wel wonnen, is de stand in de finale van de BeNe League nu gelijk: 1-1. De finale wordt gespeeld volgens een best-of-five-systeem: wie als eerste drie wedstrijden wint, is kampioen.
De derde wedstrijd is dinsdag in Luik. Vrijdag is de vierde wedstrijd in Thialf, en zaterdag is een eventuele vijfde wedstrijd in Luik.
De BeNe League is de enige prijs die de Flyers dit seizoen nog kunnen pakken, nu de ijshockeyers uit Heerenveen de finales om de beker en de Nederlandse titel verloren hebben van den Haag.
In de kwartfinale van de BeNe league versloeg Heerenveen Chiefs Leuven en in de halve finale HIJS Hokij. De Bulldogs Luik zijn nu, net als vorig jaar, de tegenstander in de finale van de BeNe League.
20:43

Flyers na twee perioden weer op gelijke hoogte

De UNIS Flyers zijn op gelijke hoogte gekomen in de tweede finalewedstrijd van het ijshockey tegen Luik. Het Friese doelpunt kwam op naam van Roope Nikkila.
Na twee perioden is de stand nu 1-1.
20:42

"Ik hoop geen abonnement op de 14e plek te hebben"

"Ik hoop geen abonnement op de 14e plek te hebben", zegt Nyck de Vries na afloop van de race.
© Red Bull Content Pool
Alleen de eerste tien plekken leveren punten op. Als positief punt benoemt hij dat hij weer een race heeft uitgereden en veel heeft geleerd. "Maar ik moet wel iets meer kunnen aanvallen. Ik heb in ieder geval het gevoel dat ik kleine stapjes heb gemaakt. Het ging al beter dan in Bahrein."
19:37

UNIS Flyers kijken tegen achterstand aan na eerste periode

In Thialf in Heerenveen is de tweede wedstrijd in de finale om de titel in de BeNe League ijshockey begonnen. De UNIS Flyers spelen tegen Bulldogs Luik.
Een speler van de UNIS Flyers © ANP
Gisteren was de eerste wedstrijd in Luik een prooi voor de Flyers (0-2), maar nu is de situatie anders. Na de eerste periode staat Luik met 0-1 voor door een doelpunt van Levi Smeets.
De finale gaat volgens het best-of-fivesysteem. Dat betekent dat de ploeg die het eerst drie wedstrijden heeft gewonnen, de titel pakt.
19:27

De Vries finisht op plek 14 in Formule 1

Voor de tweede keer dit seizoen is Nyck de Vries als veertiende over de finish gekomen in de Formule 1. Bij de eerste wedstrijd finishte de Fries ook als veertiende. De wedstrijd van vandaag was de tweede van het seizoen.
Nyck de Vries © Red Bull Content Pool
De race werd gewonnen door Segio Perez, die ook op pole position van start gegaan was. Max Verstappen finishte als tweede. Door een probleem in de kwalificatie was Verstappen op plek 15 van start gegaan, drie plekken voor De Vries.
19:06

Noppert al snel uitgeschakeld op Players Championship

Darter Danny Noppert uit Joure is op het zevende Players Championship in de tweede ronde uitgeschakeld. Noppert verloor in het Duitse Hildesheim met 6-3 van Gary Anderson uit Schotland.
In de eerste ronde had Noppert wel gewonnen. Daarin was hij met 6-5 te sterk voor Kevin Burness uit Noord-Ierland.
zaterdag 18 maart