Ultee weet zeker dat zijn spelers zullen opstaan tegen rivaal Excelsior

Sjors Ultee foar de wedstriid tsjin PSV oaronne snein © Orange Pictures
SC Cambuur staat nog laatste, maar dat mag de sfeer niet drukken binnen de club. Door de goede manier van spelen de laatste weken is er vertrouwen richting de wedstrijd tegen Excelsior van zondag.
De wedstrijd tegen PSV verloor SC Cambuur met 5-2. Later in de kleedkamer was er zeker wel teleurstelling, vertelt Ultee. "Er had meer in gezeten dan een 5-2 nederlaag. We hebben het goed gedaan, maar in onze situatie heb je gewoon die punten nodig. Daarom waren we best wel een beetje gefrustreerd."

Wedstrijd tegen Excelsior

Toen die frustratie eenmaal weg was, zagen Ultee en zijn assistenten dat ze toch wel tevreden terug mogen kijken op het spel tegen PSV. "Daarom moeten we, in een week waarin we een cruciale wedstrijd spelen, blijven doen waarmee we bezig zijn. Neemt niet weg dat de groep zich heel goed realiseert hoe belangrijk de wedstrijd van zondag zal zijn."
Sjors Ultee
Dat er drie punten gepakt moeten worden tegen Excelsior is duidelijk. Ultee: "Het is makkelijk gezegd, maar als je de laatste wedstrijden zo speelt, dan geeft dat veel vertrouwen in hoe je als team bezig bent. Dan ga je er niet alleen heen met de hoop dat het goed komt. We hebben een duidelijke speelwijze en ik weet dat we dat zondag ook kunnen opbrengen."
Natuurlijk is het lekker om het seizoen uit te spelen op een tiende plek, maar deze spanning maakt wel dat je sportman bent.
Sjors Ultee
Beide ploegen staan dicht bij elkaar en daarom staat er veel op het spel. "Het is een potje waarbij het belang heel groot is voor beide teams. Je kunt er allerlei cliché's op loslaten, zoals 'do or die'. Ook bij Excelsior zullen deze termen wel gevallen zijn in de vragen van de media deze week", lacht Ultee.
Het zal een spannende pot worden, maar Ultee vindt die spanning juist wel leuk. "Natuurlijk is het lekker om het seizoen uit te spelen op een tiende plek, maar deze spanning maakt wel dat je sportman bent."

Van der Water kwakkelt

Linksbuiten Silvester van der Water was vrijdag niet te zien op de training van Cambuur. Hij ontbrak en zal zich focussen op zijn herstel van een nog onbekende blessure. Hij mist dus ook de wedstrijd tegen Excelsior. "Iedereen ziet wel dat hij de laatste maanden wat aan het kwakkelen is. We hebben geprobeerd dat te managen door hem zo min mogelijk te belasten op de trainingen", zegt Ultee.
Tegen PSV viel Van der Water in, maar ook weer uit. Daarom is besloten om hem helemaal niet meer in te zetten tijdens trainingen en wedstrijden, zodat hij goed kan herstellen.
Silvester van der Water © Orange Pictures
Er komen ook weer wat spelers terug bij Cambuur. Ben Rienstra is terug van zijn blessure. Michael Breij en Marco Tol hebben vrijdag goed getraind. Ze worden zondag bij de selectie verwacht. Doke Schmidt daarentegen is geschorst en zal er niet bij zijn tegen Excelsior.
De wedstrijd tussen Excelsior en SC Cambuur begint zondag om 14.30 uur. Het is live te volgen bij Omrop Fryslân in het radioprogramma Snein yn Fryslân. Sportverslaggever Geert van Tuinen verzorgt het commentaar vanuit het Van Donge & De Roo Stadion.
Eerder op de middag doet sportverslaggever Roelof de Vries in Buro de Vries en Snein yn Fryslân verslag van het duel tussen FC Groningen en sc Heerenveen. Die wedstrijd begint om 12.15 uur.