Marit Bouwmeester pakt titel op EK zeilen in Italië

Marit Bouwmeester © ANP
Marit Bouwmeester mag zichzelf na tien races Europees kampioen noemen. Met nog een race te gaan kan ze de Europese titel in de ILCA-6 niet meer mislopen.
Op de slotdag van het EK zeilen in het Italiaanse Andora won ze voor de derde keer een race. Na tien wedstrijden mochten de twee slechtste resultaten worden afgetrokken. Voor Bouwmeester waren dat een twaalfde en 48e plaats.
De nummer twee van dat moment, de Deense Anne-Marie Rindom, stond op 45 punten. Omdat Bouwmeester in haar laatste race niet meer dan 12 punten kon halen (haar kleinste aftrek), kon Rindom Bouwmeester niet meer voorbij in het klassement.
In de laatste race kwam Bouwmeester als twaalfde over de eindstreep. Daarmee eindigde ze op 32 punten. Dat zijn 18 punten meer dan de nummers twee en drie, de Portugese Vasileila Karachaliou en de Hongaarse Maria Erdi. Rindom had een slechte race en eindigde op plaats zes.
Mirthe Akkerman uit Akkrum is de nummer 13 van het eindklassement. Haar beste prestatie was een derde plaats in de eerste race. Akkerman eindigde op 94 punten.
In de ILCA7-klasse bij de mannen werd Willem Wiersema uit Eastermar 38e.