Schaatstalent Tim Prins kiest alsnog voor Reggeborgh als nieuwe ploeg

Tim Prins © Orange Pictures
Tim Prins rijdt komend seizoen in het groen-zwart van Reggeborgh. De Jouster kon ook naar de ontwikkelingsploeg van Jumbo-Visma en Team IKO.
De 19-jarige sprinter is nu junior-af en moet daarom de stap maken naar de commerciële schaatsploeg. De afgelopen jaren reed Prins bij het Gewest Fryslân. Daar viel hij op door mooie prestaties: zo werd hij vorig jaar wereldkampioen bij de junioren op de 1.500 meter.

Jordan Stolz

Dit seizoen lukte Prins dat niet, omdat hij zijn meerder moest erkennen in de Amerikaanse Jordan Stolz. Wel haalde Prins meerdere individuele medailles op het WK. Zo werd hij tweede op de 1.000 meter, derde op de 500 meter en haalde hij ook brons in het allround klassement.
Bij Reggeborgh blijft Prins hem toeleggen op de 500, 1.00, en 1.500 meter. "Ik heb Reggeborgh altijd een supermooi team gevonden waar ik best wel tegenop keek. Het is een team met veel wereldtoppers en die wereldtop wil ik uiteindelijk ook graag bereiken", zegt Prins in een persbericht van de schaatsploeg.

Vierde Fries

Prins wordt de vierde Fries in de ploeg van coach Gerard van Velde. De anderen zijn sprintvrouwen Femke Kok, Michelle de Jong en Marrit Fledderus, samen ook wel bekend als de drie musketiers.