SC Heerenveen van plan Skoatterwâld te verlaten voor nieuw trainingscomplex

Sportpark Skoatterwâld in Heerenveen © Omrop Fryslân, Wytse Vellinga
Sportclub Heerenveen wil trainingscomplex sportpark Skoatterwâld verlaten. De club wil verhuizen naar nieuwe, nog te ontwikkelen velden.
Sc Heerenveen deelt sportpark Skoatterwâld op dit moment met amateurvereniging VV Heerenveen. Het ledenaantal van die vereniging is in de laatste jaren meer dan verdubbeld. Daardoor ontstonden er ruimteproblemen.

Steun van de gemeente

Volgens de gemeente is uitbreiding van het sportcomplex noodzakelijk voor de ambities van beide clubs. Sportclub Heerenveen zoekt daarom naar een nieuwe locatie voor hun trainingsvelden.
Algemeen directeur Cees Roozemond van sc Heerenveen laat weten dat de club zoekt naar een stuk grond voor de nieuwe accommodatie. De club krijgt daarbij steun van de gemeente.

10 miljoen

"De club is momenteel in gesprek met meerdere partijen om de financiering van ons nieuwe complex op zo kort mogelijke termijn te kunnen financieren. Die zal zo'n 10 miljoen euro kosten", stelt Roozemond. "Wij willen hier een duurzame accommodatie neerzetten, wat na de renovatie van de kleedkamers in het Abe Lenstra stadion een volgende stap is in de verdere professionalisering van de faciliteiten bij de club."