Sportcast: Excelsior-trainer Dijkhuizen heeft slecht nieuws voor Cambuurfans

Sportcast © Omrop Fryslân
Met de degradatiekraker tussen Excelsior en SC Cambuur voor de deur heeft Marinus Dijkhuizen in de Sportcast een slechte boodschap voor de Leeuwarder fans.
Aankomende zondag gaat Cambuur op bezoek op Woudestein in Rotterdam. Excelsior staat zestiende en heeft vier punten meer dan de ploeg van Sjors Ultee. Daarom is het duel voor beide clubs erg belangrijk.
Toch zou je zeggen dat het vertrouwen bij Cambuur groter is. Excelsior haalde uit de laatste acht duels een punt en scoorde maar twee keer. "Het is heel lastig momenteel", geeft Excelsiortrainer Dijkhuizen toe. Hij was speler en trainer bij Cambuur en heeft nog altijd een warme band met die club.
Maar Dijkhuizen wil zijn oude werkgever pijn doen. "Cambuur komt op een heel mooi moment voor ons. Want als je heel veel verliest, wordt de kans statistisch steeds groter dat je weer een keer wint", lacht de man die in zijn carrière 33 competitiedoelpunten voor Cambuur heeft gemaakt.
Cambuur krijgt het moeilijk om in de eredivisie te blijven, volgens Pieter Huistra. De Friese voetbaltrainer volgt de eredivisie nog altijd op de voet. Zelf is hij net aangesloten bij een nieuwe club. Sinds een paar weken is hij trainer in Indonesië bij Borneo FC.
"Het is een ambitieuze club. Ik ben middenin het seizoen ingevallen en moest direct aan de bak", zegt de 56-jarige Fries die geboren is in Goënga. Op dit moment staat hij vierde met zijn club en hoopt hij, met nog vijf wedstrijden te gaan, de hoogste clubnotering ooit te halen. Op dit moment is dat de zesde plaats.
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend iedere maandag bij over al het voetbalnieuws, vaak met een interessante gast. Af en toe behandelen zij ook andere onderwerpen.
De Sportcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren.
Eerder heeft Huistra in de Sportcast aangegeven terug te willen naar Nederland. Dat is van de baan, nu hij bij Borneo FC voor anderhalf jaar getekend heeft. "Ik heb het wel geprobeerd, maar ik merk dat mijn naam in Nederland niet meer gangbaar is als eerste keus. Dat is jammer, want ik heb het wel bij verschillende clubs geprobeerd." Welke clubs wil Huistra niet zeggen.
Dan nog even terug naar Dijkhuizen. Want wat is nu het slechte nieuws van de trainer? "Ik ben bang voor jullie dat Marouan Azarkan er gewoon weer bij is. We hebben gelukkig wel weer wat kwaliteit terug," zegt Dijkhuizen over zijn topscorer Azarkan, die geblesseerd was.