UNIS Flyers naar finale BeNe League | Noppert uitgeschakeld in Barnsley

In dit blog houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen aangaande de sport in Fryslân:

Laatst bijgewerkt: 12 maart 2023, 21:18 uur
zondag 12 maart 2023
21:18

Finale voor UNIS Flyers

De ijshockeyers van UNIS Flyers hebben de finale bereikt van de BeNe League. In het tweede halve finaleduel tegen HIJS Hokij werd het 32 voor de Flyers.
Door twee goals van de Fin Roope Nikkila kwamen de Flyers op 2-0. HIJS kwam in het begin van de derde periode terug tot 2-2, maar door Lars den Edel ging de winst naar de Flyers.
Vrijdag hadden de UNIS Flyers het eerste duel in deze best-of-three al gewonnen. In Den Haag werd het toen 2-3 voor de ploeg uit Heerenveen.
De andere finalist wordt een Belgische ploeg. Luik Bulldogs en Herentals staan tegenover elkaar in de andere halve finale.
© Martin de Jong
17:04

Bouwmeester en Akkerman vandaag niet in actie, te weinig wind voor de zeilsters

Op het EK zeilen zal de race in de categorie Laser Radial vandaag niet meer doorgaan. Volgens de organisatie staat er te weinig wind. Waarschijnlijk komen Friezinnen Marit Bouwmeester en Mirthe Akkerman morgen weer in actie.
17:01

Noppert uitgeschakeld in Barnsley

De derde ronde van het Players Champoinship 6 is het eindstation geworden voor darter Danny Noppert. De Jouster kwam er niet aan te pas tegen de nummer 103 van de wereld, Graham Usher uit Engeland.
16:42

Noppert weer een rondje verder in Barnsley

Danny Noppert heeft de derde ronde bereikt van het Players Championship 6 in Barnsley. Hij won met 6-5 van Steve Beaton in de tweede ronde.
15:54

Maratonteam BDM-BTZ is met Fries aan het roer en 'geheim wapen' de seizoensverrassing

Met zijn team BTM-BTZ behaalde Eelco Kooistra dit seizoen de ene na de andere overwinning en werd het ploegenklassement bij de KPN Marathon Cup gewonnen. Esther Kiel en Merel Bosma vertellen over hun hechte team.
15:42

Schulting sluit WK af met drie keer goud en een keer zilver

Schulting heeft zondag met de vrouwen relayploeg en met de mixed relayploeg goud gewonnen op het WK shorttrack in Seoul. Daarmee komt Schulting op drie gouden medaillen en een zilveren. Eerder won ze de 1.500 meter. Sjinkie Knegt had een minder goed WK, hij schakelde zich uit op de individuele afstanden, bereikte met de mannenploeg de halve finale en werd niet opgesteld in de mixed-relay.