Piet Paulusma krijgt postuum monument op Cauberg in Limburg

Piet Paulusma © ANP
Piet Paulusma krijgt een eerbetoon in de vorm van een zonnewijzer op de Cauberg. De Friese weerman had iets met Limburg. Als hij op vakantie was, was hij er vaak te vinden. Dan presenteerde hij zijn weerbericht op de Cauberg bij Valkenburg.
De Friese weerman overleed vorig jaar. Joop Atsma is een van de initiatiefnemer van het monument nadat er stemmen waren opgegaan dat er eigenlijk een monument zou moeten komen. Atsma zelf komt ook al jaren in het heuvellandschap van Zuid-Limburg, omgeving Valkenburg. Hij heeft er veel bekenden.
De provincie Limburg had een warm plekje in Piets hart. Hij kwam er graag. Atsma: "Piet heeft wel meer dan honderd keer op de Cauberg zijn weerbericht gepresenteerd."

Trots op Piet

De mensen in Limburg zijn er trots op wat Piet voor de provincie heeft gedaan, zegt Atsma. Ook omdat hij door zijn prestentatie op locatie van zijn weerbericht aandacht vroeg voor het gebied als toeristische regio. Dat betekent publiciteit. Toen er twee jaar geleden grote overstromingen waren, vooral in Valkenburg, zette Paulusma zich in voor een geldinzamelingsactie bij Omroep MAX.

Zonnewijzer

Het monument voor Paulusma in de vorm van een zonnewijzer krijgt een plekje in vakantiepark Kasteeldomein De Cauberg. De zonnewijzer wordt gemaakt door een siersmid in Surhuizum en die zal hem ook plaatsen. Atsma: "De zonnewijzer is een verwijzing naar het mooie weer en natuurlijk ook naar onze Piet."
De zonnewijzer wordt op 19 maart onthuld. De familie van Piet Paulusma zal daar ook bij aanwezig zijn.