Sportcast: "Heerenveen speelt het leukste voetbal van Nederland"

Sportcast © Omrop Fryslân
Welke eredivisieploeg speelt er voetbal dat vermakelijker is om naar te kijken dan dat van sc Heerenveen? De beide Heerenveenvolgers van Omrop Fryslân zijn er wel over uit: niemand.
De ploeg van trainer Kees van Wonderen maakt indruk op sportverslaggever Arjen de Boer. "Tegen Feyenoord voor de beker in de eerste helft heb ik genoten. Tegen RKC speelden ze een uur lang echt heel goed voetbal met zoveel creativiteit in de ploeg. Je ziet het niet af aan het aantal punten, maar ik vind het veel leuker dan voor de winter."

Goed spel, maar weinig punten

Het enige dat eraan ontbreekt, is het behalen van punten. Uit de tien competitieduels na de winterstop haalde sc Heerenveen acht punten. Toch ligt dat niet aan het spel, vindt sportverslaggever Roelof de Vries.
"Ajax speelt geen leuk voetbal meer, dus die streep ik weg. PSV niet. Feyenoord is de laatste tijd alleen maar gelukkig. Welke ploeg zou leuker voetbal laten zien dan Heerenveen? "
Volgens sportverslaggever Andor Faber gaat De Vries te makkelijk voorbij aan Feyenoord. "Dat is de best voetballende ploeg. Als je goed voetbal speelt, is het ook automatisch leuk. Arne Slot heeft het heel goed voor elkaar. Het is een enorm knappe prestatie, als je ziet wat ze afgelopen zomer kwijtgeraakt zijn."
De Boer blift bij zijn standpunt: "Ik vind dat Heerenveen het leukste voetbal speelt van Nederland."
In de vrouweneredivisie werd dit weekend ook een bijzondere wedstrijd gespeeld. Ajax en Feyenoord troffen elkaar in de Johan Cruijff ArenA. Daar zaten meer dan 33.000 toeschouwers. Een nieuwe ervaring voor de twee Friezinnen in Amsterdamse dienst: Tiny Hoekstra en Sherida Spitse.
Die laatste reageert in de Sportcast: "Het was fantastisch. Het is een droom die je hebt als klein meisje die uitkomt. De Johan Cruijff ArenA is iets bijzonders", vertelt Spitse. "Hopelijk raakt-ie in de toekomst helemaal uitverkocht. Dit is waarvoor je het als speelster doet."

Met Oranje naar het WK

Spitse zit met Ajax in een felle titelstrijd met FC Twente. Na het seizoen maakt de recordinternational zich met het Nederlands elftal op voor het wereldkampioenschap voetbal. In juli en augustus reist Oranje af naar Nieuw-Zeeland en Australië, waar het toernooi wordt georganiseerd.
Bondscoach Andries Jonker had de laatste twee wedstrijden geen basisplaats voor Spitse, maar ze maakt zich geen zorgen. "Hij heeft het goed uitgelegd, dus dan heb ik er ook begrip voor", zegt de voetbalster uit Sneek.
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend iedere maandag bij over al het voetbalnieuws, vaak met een interessante gast. Zo nu en dan behandelen zij ook andere onderwerpen.
De Sportcast is ook te beluisteren op Spotify, by Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren.