Volg alles over de verkiezingen bij Omrop Fryslân

Fryslân Kiest © Omrop Fryslân
Met het programma Fryslân Kiest brengt Omrop Fryslân iedereen als eerste op de hoogte over de Provinciale Statenverkiezing van 15 maart. De uitslagenavond is live te volgen bij Omrop Fryslân, met prognoses, uitslagen en analyses.
In de aanloop naar de verkiezingen besteedt Omrop Fryslân in verschillende programma's aandacht aan de verkiezingen.

Debatten in It Polytburo

Van 6 tot en met 10 maart ontvangen Andries Bakker en Eric Ennema in de studio van It Polytburo een aantal politieke gasten. Lijsttrekkers van alle deelnemende partijen schuiven aan en debatteren over onderwerpen die op het moment spelen. Denk aan de Lelylijn, landbouw en stikstof, windmolens, openbaar vervoer en de Friese taal en identiteit. De debatten in It Polytburo zijn 's avonds van 17.30 tot 18.00 uur live te zien bij Omrop Fryslân.

Verkiezingsdag

Op 15 maart, de dag van de verkiezingen, zit Omrop Fryslân erbovenop. De hele dag is alles te volgen in een liveblog op Omropfryslan.nl en de Omrop-app. Live vanuit het Provinciehuis in Leeuwarden volgt Omrop Fryslân het tellen van de stemmen, de eerste tussenuitslagen en de voorlopige einduitslagen, met reacties en analyses. Fryslân Kiest begint om 20.00 uur, de presentatie is in handen van Andries Bakker en Jan Dirk de Haan. De dag na de verkiezingen is ook alles te volgen in een liveblog mei onder andere meer reacties en verdere uitslagen.
Fryslân Kiest is een programma in samenwerking met RTV NOF. Het programma is op 15 maart van 20.00 uur tot 01.00 uur op radio, televisie, Omropfryslan.nl en de Omrop-app. Kijk voor alle informatie op Omropfryslan.nl/verkiezingen.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Publyk: publyk@omropfryslan.nl of (058) 229 78 76. Het volledige persbericht is hier te downloaden.