Milan van Ewijk wil hogerop: "Dit is mijn laatste seizoen bij Heerenveen"

Milan van Ewijk © Orange Pictures
Milan van Ewijk is bezig met zijn tweede seizoen bij sc Heerenveen en als het aan de snelle rechtervleugelverdediger ligt, is dit ook zijn laatste jaar in Fryslân. "Ik ben toe aan een stap hogerop."
In januari was er al interesse door het Engelse Fullham, maar ook het Portugese Sporting en PSV hebben Van Ewijk hoog op het lijstje staan.
"Voor mij is het alleen maar genieten. Vier jaar terug speelde ik nog bij de amateurs van Excelsior Maassluis en nu hebben topclubs interesse voor me. Daar kan je toch alleen maar van stralen", zegt Van Ewijk zelf.
Milan van Ewijk hoopt dat dit zijn laatste jaar in Fryslân is
Na dit seizoen loopt zijn contract bij sc Heerenveen nog twee jaar door, maar de kans is reëel dat de verdediger Fryslân achter zich laat.
Hij vindt zelf ook dat hij klaar is voor een stap hogerop. "Om door te ontwikkelen denk ik dat het het beste is om in de zomer een stap te maken", zegt Van Ewijk. "Dit seizoen heb ik laten zien dat ik het niveau aan kan."
De wedstrijd sc Heerenveen - Feyenoord begint woensdag om 20.00 uur en is live te volgen op de radio in een extra sportprogramma bij Omrop Fryslân. Het commentaar is in handen van Arjen de Boer en analist Johnny Jansen.
Van Ewijk speelde in de jeugd bij Feyenoord, in de kwartfinale van de landelijke beker treft hij veel oude bekenden.
"Ik heb vanaf de onder 13 een aantal jaren met Geertruida en met Kökçü gespeeld", zegt hij. "Maar dat maakt het voor mij niet extra speciaal, ik wil gewoon naar de laatste vier."