Westergeest heeft nu ook een Nij Talint Orkest: voor de muziek, maar ook voor het plezier

Bij het Nij Talint Orkest © Koos Scherjon
In Westergeest is een Nij Talint Orkest opgericht: De Grutte Earen. Het draait allemaal om het bespelen van een muziekinstrument, zonder dat je veel ervaring hebt.
"Wij merken dat er een hele hoop behoefte is bij volwassenen om muziek te maken", vertelt Annewiep Bloem van de organisatie. "Je gaat niet snel alleen naar muziekles en je gaat ook niet zo snel naar de muziekvereniging. In dat gat stappen wij met het Nieuw Talent Orkest."

Muziek, maar ook plezier

Iedereen mag dus meedoen en in Westergeest zijn er ondertussen tien mensen die dat doen. Zij spelen onder begeleiding van dirigent Guus Pieksma. "Je leert om een blaasinstrument of slagwerk te bespelen, om met elkaar muziek te maken en ook om er plezier aan te beleven", vertelt hij.
Voor Jantsje Wijma uit Kollumerzwaag is het een prachtige kans om vertrouwd te worden met een instrument. "Mijn dochter speelt zelf ook. Wat zou het leuk zijn als ik ook mee kan doen. Maar ja, als beginner kan ik niet zomaar meedoen met zo'n band. Daarom vind ik het wel heel leuk dat dit er nu is. "