Friese drummer Haye Jellema speelt mee in commercial Robbie Williams

Haye Jellema achter Robbie Williams © Screenshot
'Hoi Mem, ik ben op televisie, en dan ook nog met Robbie Williams.' De Friese drummer Haye Jellema speelt mee in een reclamefilmpje met de Britse zanger. Voor Haye was het zo opmerkelijk dat hij het op sociale media zette.
Haye Jellema komt oorspronkelijk uit Scharnegoutum. Hij woont nu in Nijmegen. Zijn familie woon nog wel in Fryslân. Zijn broer is de bekende podcaster en journalist Botte Jellema. uit Amsterdam.
In de commercial voor kattenvoer zingt Robbie Williams met het Metropole Orkest. Jellema zit achter Williams te drummen: "Prachtig om een keer te mogen doen."
Haye Jellema © Haye Jellema
Jellema is niet de vaste drummer van het Metropole Orkest. Hij speelt bij veel bands en orkesten, ook jazz en popmuziek, en is een van de invaldrummers van het Metropole.
Datzelfde orkest heeft een album opgenomen met Robbie Williams dat enkele maanden geleden is uitgekomen. Waarschijnlijk ligt daar de connectie, zegt Jellema.
Van tevoren wist hij niet dat hij achter een echte rockster zou zitten. Hij zag het pas in de studio. Hij kreeg een telefoontje: of hij naar de studio wilde komen voor opnames. Williams stapte op een bepaald moment ook de studio in en toen hebben ze enkele uren opnames gedaan.
Haye Jellema
Haye heeft niet persoonlijk met Robbie Williams kunnen praten. "Het is een aardige man, maar niet in de zin van 'persoonlijk contact en samen de kroeg in'. In het begin was hij sterk gericht op zijn opdracht. Later leek hij zich meer op zijn gemak te voelen. Hij maakte oogcontact en grapjes."
Haye speelt wel vaker met het Metropole Orkest. "Toevallig was ik vorige week nog in de Harmonie in Leeuwarden, met Karin Bloemen en het orkest." Hij is nu bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe show van de Duits-Nederlandse zanger-cabaretier Sven Ratzke. Die gaat op 7 maart in première in het De Lar Mar in Amsterdam.