Sahraoui blinkt uit in Friese derby: "Smaakmaker waarvoor je naar het stadion komt"

Sportcast © Omrop Fryslân
Osame Sahraoui maakt indruk in zijn eerste weken bij sc Heerenveen. In de Sportcast wordt de rol van de Noor in de Friese derby geprezen.
Hij maakte een doelpunt en stond aan de basis van het tweede doelpunt van Heerenveen: het mag duidelijk zijn dat Sahraoui zijn visitekaartje heeft afgegeven in de wedstrijd tegen SC Cambuur. Omrop Fryslân-analist Sandor van der Heide noemt Sahraoui iemand om in de gaten te houden: "Dit kan echt een heel goede voetballer worden", zegt de oud-prof.
Ook sportverslaggever Geert van Tuinen heeft van de 21-jarige dribbelaar genoten: "Het is geweldig om te zien. Dit is weer zo'n smaakmaker waarvoor je naar het stadion komt."
De vraag of Sahraoui al bij de beste linksbuitens hoort van de eredivisie, beantwoordt sportverslaggever Roelof de Vries nog met een 'nee'. Ook sportverslaggever Andor Faber roept op tot kalmte: "Dat kunnen we nu nog niet zeggen, het was pas zijn eerste basisplek."
Door de nederlaag in de Friese derby ziet het perspectief voor SC Cambuur er steeds lastiger uit. Met nog twaalf wedstrijden te gaan, staan de Leeuwarders op de laatste plaats. De marge met de veilige vijftiende plaats is opgelopen tot zeven punten. Van Tuinen is pessimistisch: "Ik heb het idee dat er gisteren mentaal zo'n dreun is uitgedeeld, dat het een moeilijk verhaal wordt."
De Vries heeft nog wel hoop op handhaving voor Cambuur: "Ik vind ze niet kansloos", legt hij uit. "Groningen heeft zo'n slechte reeks, die winnen niets meer. FC Emmen is geen wonderploeg. En Excelsior wint ook niet veel meer. Tussen die vier ploegen gaat het."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend iedere maandag bij over al het voetbalnieuws, vaak met een interessante gast. Zo nu en dan behandelen zij ook andere onderwerpen.
De Sportcast is ook te beluisteren op Spotify, by Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren.