Actiedag in Fryslân voor aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië

Giro555 © ANP
Heel Nederland komt vandaag in actie voor Giro 555. Ook in Fryslân wordt op verschillende plekken geld opgehaald voor slachtoffers van de zware aardbeving in Turkije en Syrië, waarbij intussen meer dan 40.000 doden zijn gemeld.
Woensdag staat in het teken van acties voor de slachtoffers en hulp die de mensen in de getroffen gebieden nodig hebben. Zo verkopen leerlingen van de Friese Poort in Drachten soep, het Beyers Naudé verkoopt broodjes voor Giro 555. Op verschillende plekken doen mensen Heitje voor een Karweitje, een klusje voor kleine vergoeding.
In de afgelopen dagen maakten ook veel Friese gemeenten bekend dat ze een euro per inwoner zullen doneren. De teller van Giro 555 staat op dit moment op 28,6 miljoen euro.

Aandacht op radio

Omrop Fryslân besteedt via de radio de hele dag aandacht aan acties in de provincie. In verschillende programma's komen hulpverleners aan het woord en praten we met mensen die zich vandaag inzetten voor de aardbevingsslachtoffers. Bovendien kun je in No derfoar tussen 9.30 uur en 12.00 uur je favoriete plaat aanvragen tegen een donatie aan Giro 555.