Tahiri scoorde twee keer in de Friese derby: "Dat blijft je je hele leven bij"

De Sportcast met Anas Tahiri © Omrop Fryslân
Het winnende doelpunt van Anas Tahiri in de laatste Friese derby heeft zoveel indruk gemaakt op de middenvelder, dat hij dat nooit zal vergeten. Zondag gaat Tahiri met Heerenveen op bezoek bij Cambuur.
De Belgische middenvelder van sc Heerenveen heeft wel iets met scoren tegen Cambuur. Afgelopen seizoen maakte hij ook al een doelpunt in de wedstrijd die in 3-3 eindigde. Die komt echter niet in de buurt van het maken van de 2-1 in de derby van zondag 13 november 2022.
"Dat zijn de beste emoties die je kunt hebben als voetballer", weet Tahiri, die toen scoorde met een schot van buiten het strafschopgebied. "Als je zo'n moment beleeft in jouw carrière, blijft dat je je hele leven bij."
Het maakte niet alleen indruk op zichzelf, maar ook op zijn familie. Toen Tahiri later naar huis ging, zag hij de impact bij zijn gezin. "Ze hadden een filmpje gemaakt en als ik zie hoe mijn familie het beleefde: ik had tranen in mijn ogen toen ik zag dat ik mijn ouders en broertje zo blij maakte."
De situatie is nu echter anders dan in november vorig jaar. Toen stond Heerenveen er goed voor en was er bijna alleen maar optimisme. Nu zit er wat meer chagrijn in de club, nadat de laatste vier competitieduels verloren gingen. "Als je vier keer op rij niet wint, is het altijd lastig", zegt Tahiri daarover.
"Maar we weten wat we kunnen en we moeten gewoon ons ding blijven doen. Als je zondag een goede wedstrijd kunt spelen, is alles vergeten", denkt Tahiri. Zeker is dat hij er flink naar uitkijkt. "Het zijn de beste wedstrijden om te spelen."
De 27-jarige middenvelder hoopt dan ook niet dat Cambuur degradeert uit de eredivisie, zodat de Friese derby ook volgend seizoen weer op het programma staat.
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de Sportcast afwisselend alle maandagen bij over al het voetbalnieuws, vaak met een nieuwsgierige gast. Zo nu en dan behandelen ze ook andere onderwerpen.
De Sportcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren.