Een kleine teen speelde een hoofdrol in het verlies van sc Heerenveen tegen Feyenoord: "Een mentale tik"

Quinten Timber en Ché Nunnely © Orange Pictures
In de wedstrijd tegen Feyenoord speelde de kleine teen van Ché Nunnely misschien wel een hoofdrol. sc Heerenveen kreeg de bal in de goal, maar hij stond net een centimeter buitenspel. "Jammer", verzucht Nunnely.
Het was de 16e minuut van de wedstrijd. Pawel Bochniewicz werkte de bal tussen de palen, maar na VAR-advies werd het doelpunt afgekeurd. Nunnely stond net buitenspel, zo was het oordeel.
"Het is ook wat met die VAR en ik", zegt de voetballer zelf. "Je weet natuurlijk dat als die bal afgekeurd wordt, Feyenoord extra leven krijgt. Voor ons is het misschien een kleine mentale tik."

Met de teen over de lijn

Het mocht niet zo zijn, door de linkervoet van Nunnely die net over de lijn kwam. "Ik heb maat veertig, maar een klein teentje. Helaas. Daarna scoren ze ook twee keer achter elkaar, dan wordt het lastig."
Een slotoffensief kwam niet goed meer uit de verf. "Ik denk dat we als team goed hebben geknokt. Alleen helaas geen puntje."
Ché Nunnely baalt dat hij buitenspel stond en de goal werd afgekeurd
Trainer Kees van Wonderen concludeert dat de buitenspelkwestie van grote invloed op de wedstrijd was. "Daar heeft het onder andere mee te maken. Dat is wel even een mentale tik, dan zit je wel even anders in de kleedkamer."

Geen vat meer op het spel

"We zitten in een fase waarin het net niet onze kant op gaat. Daar zullen we mee moeten dealen", zegt hij. De trainer vond dat zijn ploeg het in de tweede helft een stuk beter deed dan in de laatste fase van de eerste helft. "Toen hadden we helemaal geen grip. Toen maakte Feyenoord terecht de 2-0."
Van Wonderen vindt dat zijn team beter had moeten verdedigen. Heerenveen maakte het de nummer een van het land lastig, maar zonder goed verdedigen win je niet.
Met een driedubbele wissel probeerde hij het tij nog te keren. "Je voelt dat je ze aan het wankelen hebt. Dan wil je energie op het veld brengen en kwaliteiten brengen die iets in een eindfase kunnen forceren. Dan neem je het gokje." Van Wonderen hoopte op schietkracht en scorend vermogen.
Trainer Kees van Wonderen vindt dat sc Heerenveen het beter had kunnen doen
Uiteindelijk lukte dat nog wel voor een deel, mede dankzij Syb van Ottele. Hij knalde de bal hoog in de goal in de 75e minuut, nadat hij nog maar net op het veld stond.
"Ik raakte 'm lekker en toen dacht ik al: die kant maar zo eens in de goal gaan. Ik kon het niet helemaal zien, want er stonden wat mensen voor. Maar ik zag het net bewegen, dus toen was ik wel even blij", zegt hij over zijn eerste goal.
Syb van Ottele is blij met zijn eerste goal voor sc Heerenveen
Maar de gelijkmaker volgde niet meer, het bleef bij een verlies van 1-2. "We kwamen niet meer echt op grote kansen. Dat is wel jammer." Van Ottele hoopt dat sc Hearrenfean aankomende week de draai weer vindt als de derby volgt. "Dat wordt een hele belangrijke wedstrijd. Ik denk dat dat een mooi moment is om het om te draaien."