Trainer Sjors Ultee ziet groei bij Cambuur: "Vandaag speelde de ploeg met zijn hart"

Sjors Ultee © Orange Pictures
Cambuurtrainer Sjors Ultee is na de wedstrijd tegen NEC (0-0) tevreden over het spel van zijn ploeg. "Dit is een bevestiging dat deze ploeg heel veel karakter heeft en lef kan tonen."
"Als ik naar de laatste weken kijk, zie je een ploeg die steeds volwassener wordt", zegt Ultee ook doelend op de wedstrijden tegen Fortuna Sittard, FC Groningen en FC Emmen. "Er waren vandaag een hoop goede dingen, maar de lef en het spelen met je hart, waren het meest positieve van vandaag."
Kijk hier naar een samenvatting van de wedstrijd:
"We durfden op te bouwen en we durfden druk te zetten", zegt Ultee tevreden. "Als ploeg hebben we gezegd: nog 14 finales. Ga ze ook echt spelen als finales, zodat je later kunt zeggen: we hebben echt alles gegeven. Vandaag speelde de ploeg met zijn hart."
Er moet echter nog altijd veel beter, zo vindt de trainer. Bijvoorbeeld het maken van doelpunten. Tegen NEC scoorde Cambuur weer niet, al denkt Ultee dat de doelpunten er nu wel echt aan zitten te komen. "We hebben spelers die nog een beetje moeten wennen aan elkaar. Maar ik zag dat Bjørn (Johnsen, red.) en Navarone (Foor, red.) elkaar al konden vinden, die spelen nog maar twee weken met elkaar."
Sjors Ultee kijkt met een goed gevoel terug op de wedstrijd tegen NEC
Ultee concludeert: "Ik zie een ploeg die aan het groeien is, die volwassen wordt. We hebben vijf punten gehaald in uitwedstrijden. Nu is het tijd om punten te halen in een thuiswedstrijd."
En laat die eerstvolgende wedstrijd net de Friese derby tegen sc Heerenveen zijn. "Dat is een mooie pot."

Ruiter belangrijk voor Cambuur

Doelman Robbin Ruiter keepte een goede wedstrijd. Met een paar goede reddingen hield hij Cambuur op de been. "Het ging lekker, ik zat lekker in de wedstrijd. Ik kon een paar goede ballen pakken, belangrijk zijn voor het team. Uiteindelijk levert het een punt op. Het had nog mooier geweest als het er drie waren, maar een clean sheet is altijd fijn."
Robbin Ruiter hield tegen NEC de nul
"Als je kijkt naar de kansenverhoudingen, is een gelijkspel prima", geeft Ruiter toe. "We hebben gestreden. We hebben bij vlagen wel aardig gevoetbald, een paar uitvallen gehad in een counter. Het is jammer dat je daar dan niet meer uithaalt."
Met één punt is Cambuur nog niet uit de problemen. "We hebben meer punten nodig. Voor ons is het sprokkelen geblazen. Elk punt is er één, aan het einde van het seizoen, kan het zomaar heel belangrijk zijn. We moeten elke wedstrijd aanvangen alsof het een finale is. Dat is een cliché, maar in onze situatie is het waar."

Foor uitgefloten

Navarone Foor werd de hele wedstrijd uitgefloten in Nijmegen. In het verleden heeft hij bij NEC gespeeld en de supporters nemen het hem nog steeds kwalijk dat hij later is overgestapt naar aartsrivaal Vitesse. Toch heeft Foor genoten, zegt hij. "Het was een heerlijk voetbalavondje. Je moet het als een man nemen. Ik weet wat er gebeurd is en het is allemaal begrijpelijk."
Navarone Foor: "Het was een heerlijk voetbalavondje"
De 0-0 vindt hij terecht. "Ja, uiteindelijk wel. Het ging natuurlijk heen en weer, maar ik vond dat we vandaag als team gewoon veel risico hadden genomen, druk vooruit. Van achteruit zochten we ook goed de opbouw en Robbin die fantastisch keepte. Al met al alleen maar positief voor de volgende wedstrijd."
Drie punten mee naar huis waren mooi geweest, geeft hij toe. "Maar gezien het spel van beide kanten was het fifty-fifty. We mogen ook blij zijn met een punt. Dit moeten we vasthouden, dan komen de punten vanzelf wel."