Sahraoui start mogelijk in de basis bij sc Heerenveen tegen koploper Feyenoord

Sahraoui oan de bal tsjin NAC Breda © Orange Pictures
Osame Sahraoui maakt mogelijk zijn basisdebuut voor sc Heerenveen in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Al kan hij volgens trainer Kees van Wonderen nog geen volledige wedstrijd spelen. "Osame krijgt van ons de tijd om te wennen."
Afgelopen weekend mocht Osame Sahraoui tegen FC Utrecht na zeventig minuten invallen. En ook in het bekerduel met NAC Breda mocht de 21-jarige dribbelaar nog even meedoen. Van Wonderen denkt dat Sahraoui kan uitgroeien tot een publiekslieveling.
De trainer is onder de indruk van zijn nieuwste aanwinst: "Hij is een creatieve speler die in staat is om in een kleine ruimte iets te creëren, daar kijken we met z'n allen graag naar. Hij kan het publiek echt op de banken krijgen."
Heerenveentrainer Kees van Wonderen denkt aan een basisplaats voor Osame Sahraoui
Van Wonderen ziet dat Sahraoui nog niet op zijn best is. "Hij is nu anderhalve week bij ons, dus hij moet nog wennen aan een andere omgeving en aan een andere manier van spelen. Daar moet hij ook de tijd voor krijgen en die krijgt hij ook. Hij kan starten al denk ik niet dat hij de negentig minuten vol kan maken."

Teleurstellende resultaten

De resultaten van Heerenveen zijn de laatste weken teleurstellend. Van de laatste vijf competitiewedstrijden werden er vier verloren. Alleen thuis tegen FC Groningen (3-1) werd gewonnen. Die slechte serie zorgt bij Kees van Wonderen voor hoofdpijn.
De wedstrijd tussen sc Heerenveen en Feyenoord begint zondagmiddag om 14.30 uur. Het duel is live te volgen op de radio in het programma Snein yn Fryslân. Het commentaar komt van Arjen de Boer.
"Elke nederlaag vind je vervelend, maar dat heeft ook te maken met de fase waar we in zitten. We hebben een aantal blessures en er zijn een aantal vertrokken", zegt de trainer van Heerenveen. "We moeten nu middenin de competitie de nieuwe jongens inpassen, dat is niet eenvoudig."
Feyenoord is met trainer Arne Slot bezig aan een prima seizoen. De Rotterdammers zijn de koploper van de eredivisie en bovendien zijn ze nog actief in zowel de Europa League als de KNVB-beker.
Sinds een hele lange tijd is Feyenoord nu de club die het hoort te zijn.
Heerenveentrainer Kees van Wonderen over de tegenstander van komende zondag
Van Wonderen was als speler acht jaar actief als speler voor de club uit Rotterdam: "Ik ben heel lang erg kritisch geweest op Feyenoord. Op papier zijn ze een topclub, maar eigenlijk waren ze dat nooit. En dat zijn ze nu wel. De manier van werken en van spelen, hoe ze jonge jongens opleiden. Nu betaalt zich dat uit op de stand van de ranglijst. Sinds een hele lange tijd is Feyenoord nu de club die het hoort te zijn."

Traditionele top drie

Bij zijn presentatie als nieuwe trainer van Heerenveen heeft Van Wonderen gezegd dat hij dit seizoen graag nog eens van een club uit de traditionele top drie wil winnen. Om dat te realiseren heeft hij nog twee kansen.
Toch ziet Van Wonderen dat net even wat anders, lacht hij: "De vraag was, win je liever van Cambuur of van een club uit de top drie. Ik koos voor het laatste. Het lijkt mij mooi om te winnen van een topclub die in alles veel meer mogelijkheden heeft. PSV hebben we al gehad, Ajax krijgen we nog en nu komt Feyenoord op bezoek."