Campus-debat over een circulair Fryslân: "Het gaat niet om strijd, maar om oplossingen"

Het debat op Campus Fryslân © Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust
De spanning loopt op bij de politici die meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen. Donderdag waren 11 politieke partijen te gast bij Campus Fryslân in Leeuwarden. "Wij roepen ze op om elkaar te vinden in deze tijden van polarisatie."
De campagnes zijn inmiddels begonnen en de eerste debatten in aanloop naar 15 maart zijn er al.
Het centrale thema van de avond die door de studenten werd georganiseerd, was circulair Fryslân. Oftewel: hoe zorg je ervoor dat je in de toekomst niets meer weggooit en alles opnieuw gebruikt?
"Dat is een onderwerp dat leeft bij jongeren, net als het klimaat", vertelt student Titia Groenhof, die het debat ook organiseerde.
Deelnemers aan het debat © Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust
Er waren zo'n tachtig studenten aanwezig bij het debat. Er werd gesproken over windmolens, duurzaamheid, landbouw en stikstof. Jongeren hebben zorgen over de toekomst en willen weten wat provinciale politici doen aan het behoud van de natuur en het milieu.
Die politici waren nu nog vriendelijk voor elkaar en konden het op veel terreinen met elkaar eens worden. Nu nog wel, en daar is Titia Groenhof blij mee. "Het gaat niet om strijd, maar om oplossingen. Dan krijg je een betere wereld."