Omrop Fryslân in nieuwe serie op pad met de politie

Presintatrise Miranda Werkman mei haadpersoanen Kagor, Reinoud en Marianne © Omrop Fryslân
Als eerste regionale omroep van Noord-Nederland volgt Omrop Fryslân de komende weken de politie in hun werk. In het programma Fan binnenút op 'en paad mei de plysje loopt presentatrice Miranda Werkman met de politie in Súdwest-Fryslân en de Fryske Marren mee en brengt in beeld hoe het politiewerk er echt aan toe gaat.
Het ene moment zitten ze op het politiebureau van Sneek gezellig aan een kopje koffie, het andere moment rent iedereen het gebouw uit omdat er een melding is van een vechtpartij in Bolsward. In Fan binnenút op 'en paad mei de plysje krijgt de kijker van minuut tot minuut een indruk van het werk van de politie, maar ziet ook een persoonlijke kant van de politieagenten.
De druk op de politie neemt toe. Dat geeft volgens Cor Reijenga, teamchef basisteam Sneek ook het belang van deze serie aan: "Dit is een geweldige manier om de kijker mee te nemen in een deel van het werk dat we iedere dag verzetten. Agenten moeten vaak in een zeer korte tijd schakelen tussen verschillende situaties en onder druk beslissingen nemen. Dit vraagt niet alleen expertise en inlevingsvermogen van hun kant, maar ook doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheid. Dit is een mooie kans om een inkijkje te geven in dat veelzijdige werk. De makers hebben dat op een hele integere manier, met respect voor alle betrokkenen, in beeld gebracht."
Politiemensen schakelen van heftige situaties waarbij een kind zijn ouder verliest, naar een kleine aanrijding tegen een paaltje. Ze zijn altijd alert, maar er is ook ruimte voor humor. Als kijker krijg je het gevoel dat je meerijdt in de politieauto.
Fan binnenút op 'en paad mei de plysje is vanaf 6 maart te zien op televisie bij Omrop Fryslân. In februari verschijnt de serie al op YouTube. Vanaf 12 februari, komt vier weken lang op zondag en woensdag om 17.00 uur een nieuwe uitzending online op het kanaal van Omrop Fryslân.
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Publyk: publyk@omropfryslan.nl of (058) 229 78 76.
Het volledige persbericht is hier te downloaden.