PvdA Noardeast-Fryslân vraagt spoeddebat aan over Holwerd aan Zee

© Omrop Fryslân, Ben de Jager
De Partij van de Arbeid gaat donderdagavond in de gemeenteraad van Noardeast-Fryslân een spoeddebat aanvragen over Holwerd aan Zee. Vorige week donderdag werd de raad geïnformeerd over de stand van zaken bij het miljoenenproject, maar dy vergadering heeft juist voor meer verwarring gezorgd. Daarom wil de partij nu duidelijke antwoorden van het college.
"Wat is hier nu eigenlijk aan de hand?", zegt raadslid Gryte Schaafstal van de PvdA. "Er waren tijdens het gesprek best veel vragen van meerdere fracties over het college, maar die worden allemaal schriftelijk afgehandeld. Met het oog op 22 februari, als Provinciale Staten een beslissing neemt over wel of geen steun voor Holwerd aan Zee, wordt die beantwoording wel heel kort dag."
Eerder bleek dat Gedeputeerde Staten een negatief advies heeft afgegeven als het gaat om financiële steun aan het project. Los daarvan moet ook de gemeente Noardeast-Fryslân kijken of zij het project financieel willen steunen.

"Mist moet verdwijnen"

Voor de PvdA, en ook voor andere partijen in de raad, is het niet duidelijk wat het college nou eigenlijk wil. "Als wij nog wat willen als gemeente, moeten wij op een andere manier provinciale staten aan de mouw trekken", zegt Schaafstal.
Verder is het afwachten wat de Staten zullen besluiten, zegt de PvdA'ster. "Wij willen de mist eerst laten verdwijnen, voordat we wat kunnen zeggen over de miljoenen voor Holwerd aan Zee." Daar zegt de partij meer informatie en meer tijd voor nodig te hebben.