Verkeerde tijd, verkeerde plaats: politie vindt 20 gram speed bij getuige van steekpartij

© Shutterstock.com
Een 56-jarige Leeuwarder werd vorig jaar mei door de politie preventief gefouilleerd omdat hij getuige was van een steekpartij. Dat kwam de man slecht uit: hij had dan 20 gram speed bij zich. Het komt hem op één dag cel en een werkstraf van 80 uur te staan.
De steekpartij vond plaats op de avond van 21 mei, bij de Sixmabrug, in de buurt van de Schrans. Hierbij raakte een 31-jarige Leeuwarder gewond. Twee stadsgenoten (25 en 45 jaar) werden opgepakt.

Eigen gebruik

De verdachte werd als getuige van de steekpartij preventief gefouilleerd. Toen kwam aan het licht dat hij meer dan 20 gram speed op zak had. De Leeuwarder zei tegen de politie dat het voor eigen gebruik was. Hij heeft ADHD en zou rustig worden van de speed.
Zijn advocate zegt dat haar cliënt de speed nodig heeft om te kunnen functioneren. De man is verslaafd geweest aan heroïne en cocaïne en zou nu ook bezig zijn om van de speed af te komen.

Werkstraf achter de rug

De Leeuwarder heeft onlangs een werkstraf gehad en mag daarom officieel niet opnieuw een alternatieve straf krijgen. De advocate benadrukt echter dat een gevangenisstraf een terugval zou kunnen betekenen. Toch besloot de rechter hem één dag cel op te leggen, plus een werkstraf van 80 uur.