Tennisveld Oudebildtzijl is op: "Ballen komen niet meer omhoog"

Anneke van der Woude van tennisvereniging D'Ouwe Rij © Omrop Fryslân, Ronnie Porte
Om het geld voor een nieuw en veilig tennisveld te verzamelen, heeft Tennisvereniging d'Ouwe Rij in Oudebildtzijl een sponsoractie uitgezet. Iedereen kan voor een tientje per vierkante meter bijdragen aan een nieuw tennisveld.
De dertig jaar oude banen hebben gevaarlijke gaten en loslatende lijnen en de ballen stuiteren er ook niet goed. Ze hebben er een slechte reputatie van gekregen bij de andere tennisclubs, zegt Anneke van der Woude van de vereniging.
Tennisbaan Oudebildtzijl is op
"De bal komt niet meer omhoog. Als er mensen van andere clubs komen te spelen, dan klaagden ze 'steen en been' over de ballen. Ze stuiteren weg en er is geen peil op te trekken hoe de bal het doet." Ze kregen er de bijnaam 't Sielige baantsy' door.
De banen zijn in slechte staat © Omrop Fryslân, Ronnie Porte
Een nieuw veld moet het tennissen in het dorp, ook bij de kinderen, weer een toekomst geven. "De school kan er bijvoorbeeld een gymnastiekles op geven, dat kon voorheen niet", zegt Van der Woude. "Zo kunnen we iedereen warm maken voor de sport"
De sponsoractie heeft na een maand drie van de tienduizend euro opgebracht. Er is in totaal 75.000 euro nodig, dat verder van fondsen, leden en banken komt. In maart wil Tennisvereniging d'Ouwe Rij beginnen met het weggraven van de oude banen.