Ziekenboeg Heerenveen raakt voller, Van Wonderen moet puzzelen tegen NAC

Heerenveentrainer Kees van Wonderen © Orange Pictures
Heerenveen mist dinsdag in de bekerwedstrijd tegen NAC Breda naast Andries Noppert en Sven van Beek ook Pelle van Amersfoort. Trainer Kees van Wonderen verwacht dat hij Van Amersfoort wel een paar weken kwijt is.
Thom Haye en Jeffrey Bruma vielen ook geblesseerd uit in de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen FC Utrecht, maar zij kunnen beide meedoen in het duel in de achtste finale van de KNVB-beker.
Bruma had de pink uit de kom, maar heeft niets gebroken en zal daarom met een spalk spelen. Haye viel net voor het einde uit en na een klap op de kaak, maar hij trainde maandag volledig mee. Hij kan daarom ook gewoon spelen tegen zijn oude club.
Kees van Wonderen over de bekerwedstrijd tegen NAC Breda
Kees van Wonderen wil nog niets zeggen over zijn basiself in Breda. Door het wegvallen van Van Amersfoort moet hij een ander kiezen voor de 'tienpositie'.
Hij kan dat op verschillende manieren oplossen. "We hebben dat een aantal wedstrijden met Rami Al Hajj gedaan. Hij is bij ons eigenlijk de echte tien, een ander type dan Van Amersfoort. Hij is de meest logische keuze."
Osame Sahraoui en Ché Nunnely vielen tegen FC Utrecht in. Mogelijk staan ze tegen NAC in de basis. "De kans is wel aanwezig dat we met één of met beiden gaan beginnen. Ze zijn nu al een stap verder. Dan kun je dat ook wat opbouwen, al moeten we ook rekening houden met een verlenging."
De bekerwedstrijd tussen NAC Breda en sc Heerenveen begint dinsdagavond om 21.00 uur. Het duel is live te volgen in een extra sportprogramma op de radio. Het commentaar komt van verslaggever Roelof de Vries.