Aanwinst Mahi wil Cambuur redden: "Ik maak er minimaal vijf"

De Sportcast met Mimoun Mahi © Omrop Fryslân
SC Cambuur had tegen Ajax helemaal niets in te brengen en heeft de rode lantaarn weer overgenomen van FC Groningen. Maar met nog veertien wedstrijden te gaan blijft Mimoun Mahi positief: "Wij blijven erin!"
Cambuur huurt Mahi sinds de winterstop van FC Utrecht. De linkeraanvaller had vijf maanden niet gevoetbald vanwege verschillende blessures. Afgelopen zondag maakte hij zijn rentree in z'n debuut voor Cambuur.
In die wedstrijd tegen Ajax mocht hij voor het eerst een kwartier invallen. Mahi hoopt komende zaterdag tegen NEC op een halfuur, daarna zou hij de 90 minuten vol kunnen maken. "Als alles volgens plan verloopt, kan ik tegen Heerenveen in de basis beginnen."
"De wedstrijd tegen Ajax moeten we gewoon zo snel mogelijk vergeten", zegt Mahi. "We gaan echt genoeg punten halen om de play-offs te ontlopen." Dan zou Cambuur vijftiende of hoger moeten eindigen. Het verschil met plek vijftien (FC Volendam) is momenteel vijf punten.
Cambuur heeft niet alleen de minste punten van de eredivisie, maar ook het laagste aantal doelpunten: de teller staat op elf. Mahi, tweevoudig Marokkaans international, denkt dat hij kan bijdragen aan de productie. "In de competitie maak ik er minimaal nog vijf. Dat is ongeveer één op drie, dat moet kunnen. Inclusief de play-offs maak ik er zeven."
Dat hij tegen NEC nog niet de hele wedstrijd kan spelen, is bijzaak. "Een halfuurtje, dat is genoeg!"
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de Sportcast afwisselend alle maandagen bij over al het voetbalnieuws, vaak met een nieuwsgierige gast. Zo nu en dan behandelen ze ook andere onderwerpen.
De Sportcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren.