Twee drankrijders in Kollumerzwaag opgepakt, die beiden weigerden mee te werken

© ANP
De politie heeft bij controles in het noordoosten van de provincie meerdere mensen aangehouden. Een inwoner van Kollumerzwaag reed zonder rijbewijs en was onder invloed, evenals een man uit Surhuisterveen die probeerde te vluchten.
De man uit Kollumerzwaag werd rond 18.30 uur aangehouden op de Triemsterloane in het dorp. Aanvankelijk weigerde hij de autodeur te openen, maar uiteindelijk werkte de man mee.
Na een blaastest werd duidelijk dat hij net iets te veel had gedronken, maar ook dat hij geen geldig rijbewijs meer had. Vijf jaar geleden was hij dat kwijtgeraakt omdat hij een cursus van het CBR over drankrijden niet had afgemaakt. De man was dus al eens eerder voor het rijden onder invloed van alcohol opgepakt. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Beginnend bestuurder op de vlucht

Later in de nacht is er ook een man uit Surhuisterveen aangehouden. Hij negeerde omstreeks 04.30 uur een stopteken van de politie, waarna hij probeerde te vluchten. De man had ruzie gehad in Feankleaster.
De man van 23 jaar is een beginnend bestuurder en probeerde met hoge snelheid aan de politie te ontkomen. Op de Foarwei in Kollumerzwaag schoot hij een erf op en deed hij de deuren van de auto op slot.
De politie kon hem uiteindelijk aanhouden, toen bleek dat hij drie keer zoveel had gedronken als toegestaan. De man moet zich bij het CBR melden voor een verplicht onderzoek naar alcoholgebruik en hij heeft zijn rijbewijs moeten inleveren.