Wagenborg schrapt weer vaardiensten naar Ameland vanwege onveilige vaargeul

Een van de veerboten tussen Holwerd en Ameland © ANP
Wagenborg schrapt zondag en maandag verschillenden vaartdiensten tussen Ameland en Holwerd. Dit heeft te maken met de vaargeul, die volgens de rederij niet veilig bevaren kan worden.
Het gaat op zaterdag om de afvaarten vanaf 15.00 uur en vanaf Holwerd om 16.00 uur. Er wordt aan gewerkt om de dienstregeling na 17.00 uur weer gewoon te laten varen. Wagenborg neemt contact op met de passagiers die een reservering voor de afvaarten hadden en biedt excuses aan.
Maandag gaat het om de afvaarten van 16.00 uur vanaf Holwerd en 17.00 uur vanaf Ameland. De vaartdienst wordt na 18.00 uur vanaf Holwerd weer opgepakt. Ook bij de sneldienst vervallen enkele ritten, dat gaat om 16.15 uur vanaf Holwerd en om 16.45 vanaf Ameland. Die dienstregeling zou om 17.30 uur weer moeten worden opgepakt.
De problemen met de vaargeul spelen al langer. De boel slibt dicht en de zijkanten van de vaargeul en zijn niet voldoende stabiel. De vaarroute staat zeer onder druk, Wagenborg is al overgestapt op eenrichtingsverkeer. Om boten te laten varen moet er voldoende water zijn en moet de vaargeul diep en breed genoeg zijn.