Al tien overnamekandidaten voor failliet sloop- en saneerbedrijf Sake Zittema

Asbest © ANP
Het failliete sloop- en asbestsaneerbedrijf Sake Zittema uit Leeuwarden kan rekenen op veel interesse van eventuele overnamekandidaten. Tot nu toe hebben tien bedrijven zich gemeld bij curator Rick van der Spek.
De curator is zelf ook een beetje verbaasd over de grote belangstelling. "Door de wijzigingen in regelgeving die eraan zitten te komen, zijn investeerders terughoudend. Bovendien is het rentetarief gestegen."
"Aan de andere kant", zo zegt Van der Spek, "Zittema is wel een bedrijf met een lange staat van dienst, het heeft veel knowhow en het ziet er keurig uit. Ik kan me wel voorstellen dat er interesse is voor de knowhow in het vak."

"Voortekenen positief"

Er werken 18 mensen bij Sake Zittema. Van der Spek heeft zichzelf ten doel gesteld dat zoveel mogelijk van die werknemers mee kunnen gaan bij een eventuele overname.
De curator verwacht in de loop van volgende week een zogeheten 'biedingsmemorandum' te maken. Hierin wordt gespecificeerd wat er precies te koop staat en op welke wijze geboden kan worden. "Ik hoop dat we over een week of twee, drie kunnen zeggen dat we het hele proces hebben doorlopen. Ik kan geen garanties geven, maar de voortekenen zijn positief."