Donderdag geen Arriva-treinen in Fryslân en tussen Leeuwarden en Groningen

De trein naar Harlingen © Omroep Zilt, Lennard Geerts
Er rijden donderdag geen treinen van Arriva in Fryslân en een deel van Groningen. Daardoor moeten reizigers die normaal gesproken met het vervoersbedrijf reizen rekening houden met een langere reistijd. Bussen rijden donderdag wel gewoon.
De stakingen hebben niet alleen gevolgen voor mensen die binnen de provincie met het vervoersbedrijf reizen, maar ook voor reizigers tussen Leeuwarden en Groningen. Deze treinen rijden niet, en er is ook geen directe buslijn tussen deze steden.
Staking in het openbaar vervoer
"Ik zou met de trein, maar hij rijdt niet", zegt een reiziger die naar Harlingen moet. Hij staat in Leeuwarden en was niet op de hoogte van de staking. "Ik kijk iedere avond het nieuws en 's ochtends heb ik het er ook nog voor, maar nee. Geen idee."

Nieuwe stakingen

De werkgevers en vakbonden zijn het niet eens over de zaken als de hoogte van de loonsverhoging voor 2023. "Mensen kunnen door de hoge inflatie amper meer rondkomen en door personeelstekort en hoog ziekteverzuim is de werkdruk torenhoog. Daar moet snel wat aan worden gedaan", zegt FNV-bestuurder Edwin Kuiper.
Volgende week zijn er opnieuw stakingen. Er zullen dan de hele week geen Arriva-treinen rijden.
Station Leeuwarden © Omrop Fryslân, Jantine Weidenaar