Laatste training TTV It Heidenskip voor het NK touwtrekken Koudum: "Het is een ware teamsport"

Een aandenken aan het gewonnen WK © Omrop Fryslân, Larissa Lokenberg
It Heidenskip heeft de handen opgewarmd voor het Open Nederlands Kampioenschap Touwtrekken. Dat vindt dit weekend plaats in Koudum en wordt mede georganiseerd door de plaatselijke touwtrekvereniging TTV It Heidenskip. Voor een goede voorbereiding hebben zij een laatste training op de boerderij van de familie van der Heide.
De touwtrekvereniging bestaat sinds 1985 en heeft al veel prijzen gewonnen. Zo zijn ze in 2008 wereldkampioen geworden. Het is een ware teamsport, zo legt trainer Hendrik Meidema uit: "Je moet het met z'n allen doen. Als iemand niet goed meedoet, is er geen ploeg meer."
Touwtrekvereniging TTV It Heidenskip is klaar voor het NK in Koudum
Dit jaar doen er verscheidene touwtrekverenigingen mee aan het kampioenschap. Zo is er ook een ploeg uit Ierland. Miedema is daar erg blij mee: "Zo wordt er een internationaal gezicht aan dit kampioenschap gegeven."
De mannen hebben veel getraind om klaar te zijn voor het NK en zijn goed op weg naar een podiumplek. "Daar gaan we wel voor" zegt Miedema, "Maar het is maar net hoe de dag verloopt. Je komt bij de eerste vier, of je hebt een verkeerde loting."
De kantine staat bomvol met prijzen © Omrop Fryslân, Larissa Lokenberg
Het Open Nederlands Kampioenschap Touwtrekken wordt zaterdag gehouden in sportzaal de Sândobbe in Koudum.