Holwerd wil dat Holwerd aan Zee doorgaat en komt met protestactie voor vergadering

© Onno Falkena, Omrop Fryslân
Voor het project Holwerd aan Zee was het woensdag een belangrijke dag. Provinciale Staten vergaderde woensdag in het multifunctionele centrum in het dorp over het grote project. Gedeputeerde Staten willen de handen eigenlijk van het project aftrekken, maar het is niet duidelijk of een meerderheid van Provinciale Staten daarin meegaat.
Vanwege het belang van het onderwerp vergaderen de politici niet in het provinciehuis, maar in MFA De Ynset in Holwerd. "Het is altijd al belangrijk dat Provinciale Staten zichtbaar zijn in de provincie. Ook als we in Leeuwarden zijn. Een onderwerp als Holwerd aan Zee leent zich daarbij uitstek voor om het gebied in te gaan en daar dan ook deze vergadering van de Staten te houden. Deze keer in Holwerd dus", zegt Wiebo de Vries, de vice-voorzitter van Provinciale Staten daarover.

Protestactie

Voorafgaand aan de vergadering is er een protestactie in het MFA gehouden met verschillende spandoeken. "We weten niet precies hoeveel mensen er komen, maar je merkt wel dat het leeft in het dorp", zei voorzitter Tineke Hoekstra van dorpsbelang vantevoren.
Inwoners van Holwerd hielden woensdagavond een protestactie in het MFA
De vergadering is een zogenaamde beeldvormende commissie. Statenleden verzamelen dan informatie over een onderwerp. Hier kunnen belanghebbenden inspreken. Verschillende insprekers hebben zich al gemeld, waaronder ook dorpsbelang.
"Het voelt voor ons als een hele belangrijke avond. Het is voor ons het moment om van ons te laten horen", besluit Hoekstra.