Petitie voor beter ov in Zuidwest-Fryslân: "We leven hier ook na zeven uur 's avonds"

Een bus op het station in Lemmer © ANP
Een burgerinitiatief uit het zuidwesten van de provincie heeft een petitie opgezet tegen het uitkleden van het busvervoer in de regio.
Volgens de initiatiefnemers zijn de verbindingen 'beroerd' met de huidige dienstregeling. Vooral in de avond na 18.30 uur en op zondag zijn er problemen.
Een aantal bewoners heeft met steun van plaatselijke belangen van Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren daarom een burgerinitiatief opgezet. Deze groep heeft inmiddels meerdere zienswijzen bij de provincie ingediend als het gaat om de busconcessie.
Op 7 februari wil het burgerinitiatief een petitie overhandigd aan gedeputeerde Avine Fokkens. De sympathisanten willen de dienstregeling van voor december 2022 terug en hopen dat de provincie de concessie bus 2024-2034 wil aanpassen.

Uitgekleed

Het openbaar vervoer in de zuidwesthoek is te erg uitgekleed, volgens de initiatiefnemers. Het zit de bereikbaarheid van scholen, werk, sport, voorzieningen en contacten in de weg.
Han Meij uit Hemelum: "We zaten al op een ondergrens en nu is echt de maat vol. Er wordt hier ook gewoon geleefd na zeven uur 's avonds."
Han Meij uit Hemelum over het initiatief