Gebroeders Anker hebben vier spitsen voor Heerenveen: "We willen meebetalen"

De Sportcast mei Wim Anker © Omrop Fryslân
Nu Amin Sarr verkocht wordt door sc Heerenveen, moet er een nieuwe spits komen. Wim Anker is ambassadeur van Heerenveen en heeft wel een aantal suggesties voor technisch manager Ferry de Haan.
De ambassadeur van de club zegt alles in het Nederlands, zodat De Haan, die meeluistert, ze ook kan horen.
1. Fran Sol
De eerste aanbeveling van Wim Anker is Fran Sol. "Ik wil de oude voorhoede van Willem ll herstellen. Köhlert en Nunnely hebben we al, Sol is een fantastische spits en die zit op een dood spoor in Malaga. Die kun je morgen nog halen", denkt Anker. "Dan heb je die fantastische voorhoede van een jaar of vijf geleden weer terug."
2. Jürgen Locadia
De 29-jarige Jürgen Locadia ziet Anker ook wel komen. Hij speelde in het verleden bij PSV, het Duitse Hoffenheim en het Engelse Brighton. Maar, zo weet Anker: "Locadia verpietert in Iran, dat is ook een mogelijke."
3. Sam Lammers
De derde spits waarvan Anker gecharmeerd is, is Sam Lammers. Die speelde al eerder bij Heerenveen. "Dat is een fenomenale spits en die zit nu al bij zijn vierde huurclub", zo zegt Anker.
4. Lorenzo Lucca
De laatste is Lorenzo Lucca, die nu bij Ajax speelt. Die club huurt hem van het Italiaanse Pisa. "Dat is een veelbelovende jongen. Hij krijgt totaal geen kans bij Ajax en wil zich laten zien", weet Anker.
Ondanks het feit dat de portemonnee van Heerenveen goed gevuld is door de miljoenen die het krijgt voor Amin Sarr, willen de beide Ankers de club ook nog wel financieel steunen. "Het zijn maar wat tips. Hans en ik willen ook wel wat meebetalen, want we hebben AOW en dat is royaal in Nederland."

"Bruikbare tips"

Dat Heerenveen op zoek is naar versterking voor de voorhoede, dat mag duidelijk zijn. "We zijn druk en willen absoluut wat toevoegen. Wel tegen de voorwaarden waaraan wij kunnen én willen voldoen", zegt technisch manager De Haan.
Daarbij krijgt De Haan gevraagd en ongevraagd advies van de gebroeders Anker. Tot vreugde van de technisch manager van Heerenveen. "Dat waren heel bruikbare tips zelfs, daar doen we ons voordeel nu nog mee", zegt De Haan met een knipoog.

'Klasbak' en Sahraoui

Hij geeft bovendien toe dat Heerenveen in Noorwegen kijkt naar een vervanger voor Sarr. In Daniel Karlsbakk, in de Sportcast 'Klasbak' genoemd, van Viking FK heeft de club interesse. En Osame Sahraoui is opnieuw in beeld, al is die volgens De Haan nog te duur.
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de Sportcast afwisselend alle maandagen bij over al het voetbalnieuws, vaak met een nieuwsgierige gast. Zo nu en dan behandelen ze ook andere onderwerpen.
De Sportcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren.