Nieuwe praktijk Noordwolde hoopt vanwege wachtlijst op tandarts uit het westen

In de praktijk 't Nije Wold © Lourens Looijenga
Hoewel er vrijdag een nieuwe tandartspraktijk in Noordwolde geopend is, is er nog steeds een grote behoefte aan tandartsen in de regio. De nieuwe praktijk heeft een wachtlijst van zo'n 300 mensen en hoopt op versterking.
Praktijk 't Nije Wold opende vrijdag aan de Meulewijk in Noordwolde, nadat Olde Wold in Oldeholtwolde geen ruimte meer had om meer patiënten toe te laten. Daar staan al meer dan zesduizend patiënten ingeschreven.
De nieuwe tandartsen zitten in een eerdere aula van uitvaartvereniging De Laatste Eer, die het pand moest afschieten. In 2020 ging het gebouw over naar de tandartsmaatschap. Er zijn in de tussentijd zes behandelruimten gemaakt, met een kantoor en personeelsruimte.

Hoop op meer tandartsen

Het gebouw is op de groei ingericht. Tandarts Joost de Boer hoopt dat het met het nieuwe gebouw lukt om meer tandartsen vanuit het westen van het land naar Noordwolde te halen. Ook een mondhygiënist zou er bij kunnen.
De maatschap van Siska Venema en Joost de Boer heeft al een wachtlijst van zo'n 300 personen. Iedere dag worden ze nog door mensen uit de regio gebeld die nog een tandarts zoeken. Het tekort in de omgeving heeft ook te maken met het ophouden van een tandarts daar. In het dorp zit verder alleen Tandheelkunde Noordwolde.