Leerlingen naar huis gestuurd, maar stroomuitval Dockinga College blijkt fout te zijn

Een leeg lokaal in het Dockinga College © Omrop Fryslân, Maaike van der Hoek
Het Dockinga College in Dokkum heeft maandag toch wél gewoon stroom. De school heeft 1.100 leerlingen naar huis gestuurd vanwege het probleem. Maar het was een fout in het klantensysteem, zegt Liander.
De stroomleverancier had in een brief kenbaar gemaakt dat het Dockinga College wel eens zonder stroom kon zitten. Daarop besloot de schooldirectie dat alle leerlingen maar een roostervrije dag moesten hebben. Want zonder stroom geen verwarming, internet en ICT.
Hetzelfde zou gelden voor het OSG Piter Jelles, die de leerlingen online onderwijs zou geven via Teams.

Vrije dag Dockinga blijft

Directeur Hilbrand Visser van het Dockinga College heeft vrijdagavond laten weten dat de roostervrije dag blijft. Maar blij met de situatie is hij niet. "We zijn de afgelopen weken wel wat van het kastje naar de muur gestuurd. Het heeft heel wat voeten in de aarde om alles in goede banen te leiden en daar zetten wij alles voor in. De roostervrije dag blijft staan, want onze 1100 leerlingen en hun ouders hebben ook van alles moeten regelen."
Visser geeft aan dat hij zo'n situatie nog nooit heeft meegemaakt in zijn onderwijsperiode.

Liander betreurt het

Liander heeft onterecht een brief over werkzaamheden gestuurd, zo blijkt nu. "Wij betreuren dit ten zeerste en hebben onze excuses aan de school aangeboden", zegt een woordvoerder. "Er worden weliswaar werkzaamheden uitgevoerd aan het lokale stroomnet, maar de school komt hierdoor niet zonder stroom te zitten.
De werkzaamheden zijn aan het laagspanningsnet, waar de school is aangesloten op het middenspanningsnet."