Dockinga College laat maandag 1100 leerlingen thuis werken vanwege werkzaamheden Liander

© RTV NOF
Het Dockinga College in Dokkum laat komende maandag 1100 leerlingen thuis werken. Dat komt omdat netbeheerder Liander niet kan garanderen dat de school de hele dag stroom heeft. Het gaat om leerlingen van de locaties voor VMBO-GT en Havo/VWO.
Liander heeft de school deze week laten weten dat ze maandag werkzaamheden in het gebied uitvoeren. En dat zette de school voor het blok zegt directeur Sjors Veltman van het Dockinga College. "Het is niet bekend op welk tijdstip de stroom er eventueel uit gaat, en ook niet hoe lang dat dan duurt. Dan kun je niks, omdat je niks weet."

'Wel huiswerk'

Veltman legt uit waarom de mogelijke stroomuitval problemen kan opleveren. "De toegang tot het gebouw, onze volledige ICT, toegang tot internet, de verwarming, noem maar op. Als dat allemaal wegvalt, wordt het onderwijsproces te veel ontregeld."
Vandaar dat de school ervoor gekozen heeft om de leerlingen een dag naar huis te sturen. "Ze krijgen wel huiswerk mee, dus ze kunnen aan de slag." De school is nog in gesprek gegaan met Liander om te zien of de werkzaamheden verplaatst konden worden, maar dat lukte niet."
Liander was vrijdag niet beschikbaar voor Omrop Fryslân om uit te leggen welke werkzaamheden er precies plaatsvinden.