Nog één ultieme zoekpoging naar Riemer: "Klas houdt z'n bureau leeg"

Vrijwilligers van SAR Nederland aan het zoeken op het strand van Terschelling © ANP
Er komt nog een ultieme poging om Riemer van der Veen uit Sexbierum te vinden. Riemer was een van de slachtoffers van de bootbotsing op de Waddenzee, eind oktober. Zijn lichaam is nooit gevonden.
SAR Nederland onderneemt nog een poging, na een inzameling van de school van de 12-jarige Riemer. "We hoorden dat daar een kerstmarkt werd georganiseerd om geld op te halen voor goede doelen. Een van die doelen is SAR Nederland", zegt Pascal Jonkers van de zoekorganisatie.

Leeg bureau

"We hadden contact met elkaar, en hoorden dat het bureau van Riemer leeg wordt gehouden in de klas. Dat zette onze hoofdcoördinator aan het denken." Vervolgens werd er overlegd met Veltman Marine Service. "Zo ontstond het spontane idee om strandjutters in te zetten en Land Cruisers langs de kustlijn te laten rijden."
De strandjutters zijn actief op Terschelling, Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog. Zij gaan zowel 's ochtends als voor de avond aan de slag. Hun is gevraagd om speciaal op Riemer te letten of iets wat van hem is, zoals kleding.

Speld in hooiberg

De kotters waren al actief. Deze mannen doen het met veel enthousiasme en energie", zegt Jonkers.
"De wens is natuurlijk om Riemer terug te halen, maar we moeten realistisch blijven. Het blijft zoeken naar een speld in een hooiberg." Maar stoppen is voorlopig geen optie. "We hebben tussendoor wel even pas op de plaats gemaakt, maar dat was vooral voor de buitenwereld. Sinds dag één hebben we nooit stilgestaan."