Sportcast: "Kan Van Hooijdonk niet naar Cambuur?"

Sportcast © Omrop Fryslân
Sydney van Hooijdonk wil misschien weg bij sc Heerenveen. De buurman in Leeuwarden zoekt nog een spits. Eén en één is twee, vinden de Omrop-verslaggevers in de nieuwe Sportcast.
Bij de Feansters was Amin Sarr zondag de grote man in de derby tegen FC Groningen. De Zweed maakte twee doelpunten en houdt clubtopscorer Sydney van Hooijdonk op de bank. Die liet na afloop aan sportverslaggever Arjen de Boer weten dat hij het bankzitten 'kut' vindt.
Hij zou zelf nadenken over een vertrek bij sc Heerenveen. Al lag dat volgens sportverslaggever Andor Faber ook aan De Boer. "De vraagstelling was ook een beetje suggestief."

"Van Hooijdonk moet een kerel zijn"

Van Tuinen heeft begrip voor de zorgen van Van Hooijdonk, maar vindt ook dat hij zich niet aan moet stellen. "Ik snap zijn teleurstelling wel. Van Hooijdonk moet een kerel zijn en zorgen dat de realiteit van nu anders wordt."
Dat vindt ook sportverslaggever Roelof de Vries. "Dat je het er niet mee eens bent, is prima. Maar na één of twee keer niet spelen, mag het wel wat minder. Laat gewoon zien dat jij de eerste spits moet zijn.'
Van Tuinen heeft nog wel een andere oplossing: "Kan hij niet naar Cambuur?"
Bij SC Cambuur is het tijd voor een andere keeper, zeggen de Omrop Fryslân-verslaggevers in de Sportcast.
De Portugese doelman João Virgínia ging zaterdag in het duel met Sparta Rotterdam de mist in bij de tweede tegentreffer. En hij mocht van geluk spreken dat de (video)scheidsrechter hem niet wegstuurde, toen hij Tobias Lauritsen in de tweede helft torpedeerde.
"Hij is gematst door de videoscheidsrechter", vindt De Boer. "In mijn optiek is het nu tijd voor een keeperswissel. Tweede keeper Robbin Ruiter is de meest logische kandidaat om hem te vervangen", zegt Faber.
Wat verwacht Van Tuinen dat de Leeuwarders gaan doen? "Ik zou me kunnen voorstellen dat je nog naar een nieuwe keeper kijkt, maar essentieel is een spits. Want als je niet scoort, ga je nooit winnen."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de Sportcast afwisselend alle maandagen bij over al het voetbalnieuws, vaak met een nieuwsgierige gast. Zo nu en dan behandelen ze ook andere onderwerpen.
De Sportcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren.