Oerol verplaatst festivalhart naar Paal 8 en brengt straattheater terug

© Omrop Fryslân, Lennard Geerts
Het centrum van Oerol is dit jaar op een parkeerplaats. Omdat de Westerkeyn op Terschelling nu echt niet meer beschikbaar is, wordt uitgeweken naar Paal 8 aan het Noordzeestrand.
Oerol zat eerst op de Westerkeyn op het eiland. Vorig jaar werd het festivalhart gesplitst in vier locaties. "Daar komen we dit jaar keihard van terug", vertelt Oerol-directeur Siart Smit. Het hart van het festival is weer op één plek dus, bij Paal 8.
"Er is een programma van 10.00 tot 00.00 uur en iedereen kan elkaar weer ontmoeten, zoals dat voorheen op de Westerkeyn ook kon", legt Smit uit.
Ook nieuw, of eigenlijk terug, dit jaar is het straattheater. In 2022 was dat er bijna niet, tot teleurstelling van veel eilanders.
"Deze editie komt het straattheater weer volop terug", zegt Smit. "We zijn al een poosje in gesprek met de ondernemers op West en in Midsland, want het is een coproductie. Maar wat de bezoekers gaan zien, is dat er van 13.00 uur tot laat weer volop vrij toegankelijke activiteiten zijn in de dorpskernen."
Het theater in het algemeen wordt wel teruggebracht. Deze editie wordt een derde minder acts geprogrammeerd.
De parkeerplaats bij Paal 8 © Omrop Fryslân, Lennard Geerts