Cambuurverdediger Léon Bergsma wil vaker met z'n vuist op tafel slaan

© Orange Pictues / Omrop Fryslân
Léon Bergsma van SC Cambuur begrijpt dat fans vragen om mooi voetbal, maar volgens hem ligt de prioriteit ergens anders. "Ik denk dat het nu vooral om de punten gaat. Natuurlijk willen we goed voetballen, maar het gaat om resultaat."
Dat die resultaten komen, blijkt wel uit de manier waarop Bergsma ingaat op een enigszins provocerende weddenschap die sportverslaggever Arjen de Boer met hem aangaat. De Boer zet pontificaal drie flessen wijn op tafel.
Bekijk hier de Sportcast van deze week:
Bergsma zet echter meteen hoog in: alle drie flessen op het behoud van het eredivisieschip van Cambuur. De van Ajax afkomstige verdediger vindt van zichzelf dat hij in de kleedkamer wel eens een keer met de vuist op tafel mag slaan.

Harder in het veld zijn

Op het veld mag de waarheid ook wel gezegd worden, vindt hij. "Ik vind dat ik dat aspect nog beter moet ontwikkelen. Daar moet ik aan werken. We zijn nog wel eens te lief voor elkaar. Ook in het veld mag het wel harder."
Léon Bergsma van SC Cambuur © Orange Pictures
In de SportCast wordt ook gesproken over sc Heerenveen. De Friezen waren zaterdag over het hele veld een maatje te klein voor AZ, zegt Arjen de Boer. Bovendien vindt De Boer dat Amin Sarr zich nu toch echt moet ontwikkelen tot het talent dat hij lijkt te zijn. De Boer: "Ik vind dat hij een beetje stilstaat."
Maar als trainer Kees van Wonderen Amin Sarr als spits opstelt en Sydney van Hooijdonk op de bank belandt, dan zal Van Hooijdonk weg willen, denkt De Boer.

Van Hooijdonk loopt loog

Van Hooijdonk werd zaterdag door een deel van het publiek uitgefloten en liep daarna helemaal leeg voor de camera van de NOS. Trainer Kees van Wonderen had daar helemaal niks mee. "Welkom in de wereld van het betaalde voetbal", zo zei hij.
Ook verslaggever Geert van Tuinen vond de uitlatingen van Van Hooijdonk maar helemaal niets: "Een beetje huilie huilie, of niet?"
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de Sportcast afwisselend alle maandagen bij over al het voetbalnieuws, vaak met een nieuwsgierige gast. Zo nu en dan behandelen ze ook andere onderwerpen.
De Sportcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren.