Zestien dode schapen bij boer in Boijl: "Ik wist dat het weer een keer zou gebeuren"

Dode schapen © Roelof Groen
Bij een boer in Boijl zijn zondag meerdere schapen doodgebeten. Volgens de boer, Roelof Groen, was het werk van een roedel wolven. Hij heeft de dode schapen demonstratief voor op het erf neergelegd.
"Het ging heel lang goed, maar ik wist dat dit weer een keer zou gebeuren. Een week eerder waren er vier schapen dood aan de Dwarsvaartweg", zegt Groen. Sinds oktober had hij veertig schapen in een land dichtbij het Drents-Friese Wold.
De schapen zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangevallen, neemt Groen aan. Hij vond zondag bij daglicht elf dode schapen. Naast die elf heeft de dierenarts ook vijf anderen laten inslapen. Die waren gewond.
Dode schapen bij boer in Boijl
"Ze lagen over het hele terrein, het gaat om een groot gebied vijf hectare. Er lagen losse staarten in het land. Volgens de deskundige betekent dit dat er jonge wolven bij zijn geweest. Die pakken een schaap nog niet bij de strot, maar zijn aan het spelen met de schapen."

Schapen verplaatst

De andere schapen heeft Groen naar een andere plek bij Boijl gebracht. Bij vier aanvallen is hij 39 schapen kwijtgeraakt, vertelt hij. Het is in het geval van afgelopen weekend nog niet bevestigd of het om een aanval van een wolf gaat.