Dorpen maken zorgen kenbaar aan minister Harbers op zijn werkbezoek aan Prinses Margriettunnel

Bigbags in het aquaduct moeten het omhoogkomende asfalt tegenhouden © Omrop Fryslân
Ministers Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat komt vandaag naar de Prinses Margriettunnel in de A7 tussen Sneek en Joure. Hij laat zich informeren over het probleem in het aquaduct waar het asfalt omhoog komt.
Het is voor de ingenieurs van Rijkswaterstaat nog steeds onduidelijk wat de oorzaak is en het onderzoek kan nog wel maanden duren.
De minister praat met medewerkers van Rijkswaterstaat, een transportbedrijf en met dorpsbelang van Oppenhuizen en Uitwellingerga.

Zorgen over veiligheid en bereikbaarheid

De afsluiting van de tunnel levert veel verkeersoverlast op in de omliggende dorpen. Daar zijn zorgen over. "We maken ons zorgen over de veiligheid en bereikbaarheid. De ondernemers hebben er veel last van. Omdat het verkeer bij Uitwellingerga maar over één strook over de brug mag, die niet in beste staat is, loopt alles hier 's ochtends en avond vast", zegt Luuk Westert, voorzitter van dorpsbelang van Top en Twel.
Hij zal zijn zorgen kenbaar maken aan de minister en hem vragen om op korte termijn met een oplossing te komen. "Er zijn nu tijdelijke oplossingen, maar als het langer duurt is dat niet genoeg." Er zijn verschillende opties aangedragen, door bijvoorbeeld een deel van de A7 wel te gebruiken.
Westert is er blij mee dat de minister langskomt. "Het is een signaal dat de landelijke politiek er aandacht voor heeft." Hij heeft er vertrouwen in dat er een oplossing komt. "Maar op welke termijn, dat is de vraag."