Voor het derde jaar op rij afgeslachte ganzen gevonden in Gorredijk: "Een heel bizarre vondst"

In deade goes (argyfbyld) © Omrop Fryslân, Jeroen Boersma
Bij een wandeling met zijn hond heeft een wandelaar bij het Werkmanspad in Gorredijk vorige week vijf dode, afgeslachte ganzen gevonden. Een dag later vond hij er nog eens zoveel. Het was niet de eerste keer dat op dezelfde plaats afgeslachte ganzen zijn gevonden.
"Een heel bizarre vondst", zegt Saskia Thijssen van de dierenbescherming. Daar valt de dierenambulance de Wouden ook onder. "Je kunt je ook voorstellen hoe het voor onze vrijwillige dierenambulance is om op zo'n vreselijke melding te reageren."

Derde jaar

"Het is het derde jaar op rij dat op dezelfde plek dode ganzen zijn gevonden", vertelt Thijssen. De dieren werden de vorige keren ook aan het begin van het nieuwe jaar gevonden.
"Het is speculeren, maar door het feit dat het voor het derde jaar op rij gebeurt, zou je kunnen denken dat deze dieren voor consumptie zijn gebruikt."
Dat de ingewanden uit de dieren zijn gehaald en ze bovendien al drie keer op dezelfde plek, rond dezelfde tijd zijn gevonden, sluit volgens Thijssen uit dat de dieren door een ander wild dier aangevallen en omgebracht zijn.
Dit is helemaal niet van deze tijd.
Saskia Thijssen van de dierenbescherming
"Dit soort dierenleed vinden wij als dierenbescherming niet nodig, dit is helemaal niet van deze tijd", zegt Thijssen.
De dierenambulance heeft de dieren opgehaald en er is melding gedaan bij de politie. "Als je iets weet, neem dan contact op met 144."