Bij Cambuur is het een kwestie van investeren of degraderen

Sportcast © Omrop Fryslân
Na de dramatische nederlaag tegen FC Volendam is het voor Cambuur nu erop of eronder. Oftewel: spelers halen of degraderen. Dat is de algemene conclusie in de Sportcast
"Cambuur moet als een sodemieter de transfermarkt op en spelers halen die het elftal degelijker maken", zo zegt Wybren de Boer. Geert van Tuinen is het hier mee eens. Er mist iets in de selectie, zo zegt hij. "Ze hadden Seuntjens (Mats Seuntjens ging deze winter van Fortuna Sittard naar RKC Waalwijk, red.) moeten halen. Die had de pikorde in de selectie veranderd. Zo'n speler schudt de kleedkamer op. Het is nu collectieve nietigheid. Er moeten nieuwe impulsen in."

"Portugese zenuwpees"

Keeper João Virgínia was misschien wel de slechtste Cambuurspeler zondag. "Een Portugese zenuwpees", zo noemt Arjen de Boer de doelman. Hij vraagt zich af of het een idee is om Sonny Stevens terug te halen. "Die zit op Kreta al sinds oktober op de bank."
De supporters van de Leeuwarder voetbalclub laten ondertussen van zich horen. "Social media ontploft. Ze hebben er genoeg van", constateren de analisten.
Sportclub Heerenveen speelde zaterdag met 0-0 gelijk tegen RKC Waalwijk. Verslaggever Roelof de Vries is redelijk positief over het spel van de Friezen: "Het was in de eerste helft een schaakspelletje, maar in de tweede helft was het beter. Het was niet een wedstrijd waar we het over tien jaar nog over hebben, maar het was best wel aardig."

Noppert nog bij Heerenveen

Andries Noppert staat nog steeds tussen de palen bij sc Heerenveen. De Vries denkt dat Noppert Heerenveen zal verlaten. Het wordt dan niet Ajax, want die club heeft al een andere doelman aangetrokken. De Amsterdammers hebben ook niet geïnformeerd bij Heerenveen. "Er is wel een gesprek geweest met de zaakwaarnemer van Noppert, maar daaruit bleek dat hij bij Ajax derde keuze zou zijn", stelt De Vries.
Heerenveen heeft problemen met het maken van goals, maar de club krijgt ook bijna geen tegendoelpunten. Het uitvallen van Sven van Beek is een domper, zegt De Vries. "Hij zal er met een achillespeesblessure maanden uit zijn. En Van Beek is de beste verdediger die Heerenveen heeft."
In de sportcast wordt ook gesproken over de positie van Amin Sarr. "Die moet in de spits, als meest getalenteerde speler van Heerenveen", vindt Wybren de Boer. Volgens De Vries staat Sarr zichzelf een beetje in de weg. "Ik hoor dat hij op de training wel wat steekjes laat vallen. Het mag allemaal wel wat feller, wat fanatieker en serieuzer. Hij staat stil in zijn ontwikkeling."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de Sportcast afwisselend alle maandagen bij over al het voetbalnieuws, vaak met een nieuwsgierige gast. Zo nu en dan behandelen ze ook andere onderwerpen.
De Sportcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren.