Noppert krijgt transfergeruchten zelf ook mee: "Ajax heeft zich wel gemeld, maar ze kozen iemand anders"

Andries Noppert in de wedstrijd tegen RKC © ANP
Geruchten over transfers krijgt Andries Noppert zelf ook wel mee, maar of hij er blij mee is? "Je moet je afvragen of je het als speler allemaal wilt weten, zolang het nog hypothetisch is."
De Jouster keepte in de eerste wedstrijd na de winterstop, uit tegen RKC Waalwijk (0-0 ), in een toepasselijk oranje tenue. Niet dat hij daar zelf voor koos trouwens, het moest van de wedstrijdleiding.
Over aandacht hoeft Noppert na het WK in Qatar niet te klagen. Hij liet zich daar van zijn beste kant zien en wordt nu regelmatig aan grote clubs in binnen- en buitenland gelinkt.
Ajax hat foar in oar keazen, dat is harren goed rjocht.
Andries Noppert
Het meest concreet was Ajax, maar dat gaat niet door: vrijdag werd bekend dat de Amsterdammers de Argentijn Gerónimo Rulli overnemen van Villarreal.
"Ik weet dat ik op een lijstje stond bij Ajax", zegt Noppert. "Ze hebben ook contact gehad met mijn zaakwaarnemer. Uiteindelijk hebben ze voor een ander gekozen, dat is hun goed recht. Prima."
Teleurgesteld is hij naar eigen zeggen niet. "Waarom zou ik dat zijn? Als een club je echt wil hebben, dan komen ze wel. En als je als derde op het lijstje staat, dan gaan ze eerst voor een ander. Dat is ze gelukt, mooi voor ze."
Andries Noppert denkt dat er nog wel een club voor hem komt
Tot 31 januari zullen de transfergeruchten aanhouden, maar daar kan Noppert niet veel mee. "Mooie verhalen zijn er altijd, maar zolang er niets concreets is en niemand zich meldt bij de club, hoef ik al die verhalen niet te horen. Als een club zich meldt en het is goed voor mij én voor Heerenveen, dan zien we wel. Anders speel ik hier en ik zit hier ook op mijn plek."
Hij verwacht wel dat er nog meer clubs interesse zullen tonen. Maar of hij dan toehapt, kan hij niet zeggen. "Het hele plaatje moet kloppen. Ik moet mijn gevoel volgen en op basis daarvan kies ik."

Niet meer dromen

Dromen over een topclub of een mooie competitie doet hij niet. "Daar ben ik lang geleden al mee gestopt. Die instelling heeft me tot nu toe ook geholpen, dus dromen heb ik uit mijn hoofd gezet."
Over de wedstrijd tegen RKC kan Noppert kort zijn. "Qua omgeving en stadion is het na het WK even schakelen, maar dat is voor mij niet lastig. Het is wel fijn om meteen belangrijk te kunnen zijn voor je ploeg, na een paar weken vrijaf."
Van Qatar naar Waalwijk: het is omschakelen, erkent Noppert