Heerenveen bang voor zware blessure Van Beek: "Het ziet er niet goed uit"

Sven van Beek verlaat met een blessure het veld © ANP
De wedstrijd van sc Heerenveen op bezoek bij RKC Waalwijk heeft een zwart randje gekregen. Dat zegt trainer Kees van Wonderen, die daarmee doelt op de blessure van Sven van Beek.
De verdediger viel vlak voor tijd uit met een - op het oog - zware blessure. Hij ging naar de grond zonder dat er iemand in de buurt was. "Hij voelde iets in z'n kuit", zegt Van Wonderen. "Alsof hij een schop van achteren kreeg, maar er was niemand in de buurt. Dat ziet er niet goed uit."
Het is nog niet bekend hoelang Heerenveen de centrale verdediger, die dit seizoen nog geen minuut had gemist, kwijt is. "Laten we hopen dat het meevalt, maar zelfs dan zal het weken duren. Zijn blessure is het grootste verlies van vandaag."
Kees van Wonderen is bang dat hij Sven van Beek lang moet missen
Met de 0-0 kan Van Wonderen leven. "Mijn gevoel zegt dat wij een veldoverwicht hadden, maar zij waren gevaarlijker met hun kansen. Zeker die bal op de paal van Seuntjens. En Andries (Noppert, red.) pakte ook een paar ballen uitstekend."
Het was al even geleden dat Heerenveen voor het laatst een competitiewedstrijd speelde: 13 november tegen Cambuur. Nu Van Wonderen zijn ploeg na bijna twee maanden weer eens serieus in actie zag, valt het hem niet tegen. "Ons spel, onze houding, dat is prima. En het is niet zo eenvoudig om in Waalwijk 'even' punten op te halen. AZ heeft hier verloren en Ajax heeft het hier ook moeilijk gehad."
Kees van Wonderen kan leven met het gelijkspel tegen RKC
sc Heerenveen krijgt vanaf morgen vleugelaanvaller Ché Nunnely op proef. Dat heeft trainer Kees van Wonderen na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk bekendgemaakt.
Nunnely (23) zat in de jeugd bij Almere City, Utrecht en Ajax. Bij Willem II maakte hij zijn eredivisiedebuut. Hij verliet de club uit Tilburg deze zomer transfervrij. In mei scheurde hij zijn kruisband. Sinds die tijd heeft hij niet meer gevoetbald.